Òmnium-Alt Penedès porta a Vilafranca l’exposició “Amnistia Ara!”

22/01/2021 - 11:00h

Es tracta d’una instal·lació simbòlica per denunciar que hi ha 2.850 persones represaliades a Catalunya

Òmnium Alt Penedès porta aquest divendres l’exposició “Amnistia Ara!” a Vilafranca del Penedès. Es tracta d’una instal·lació simbòlica per denunciar que hi ha 2.850 persones represaliades a Catalunya i es podrà veure de 5 de la tarda a 9 del vespre a la plaça de Sant Joan.

L’exposició es va poder veure per primer cop a la plaça Catalunya de Barcelona el 16 d’octubre, coincidint amb els 3 anys de l’empresonament del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i l’expresident de l’ANC, Jordi Sànchez. Es tracta d’una versió d’una acció impulsada l’any 2010 per l’ONG Human Rights Watch a l’Estació Central de Nova York per denunciar l’existència de presos polítics a Birmània. Ara Òmnium agafa el relleu per denunciar arreu del país la repressió incessant i creixent de l’estat espanyol que ja deixa més de 2.850 represaliats des de la tardor de 2017, persones empresonades, exiliades o encausades per exercir drets fonamentals, com els drets d’expressió, de manifestació i el d’autodeterminació.

A l’Alt Penedès, l’exposició ja ha passat per Gelida i a la resta del país ha visitat poblacions com Terrassa, Sant Cugat del Vallès, Mataró, Cornellà de Llobregat, Centelles o Tordera, entre d’altres.

Juntament amb l’exposició, Òmnium Alt Penedès habilitarà un espai de recollida de signatures, acció que fins ara està rebent un ampli suport de la societat civil, cosa que demostra el gran consens de país a favor de l’amnistia.

També et pot interessar

Comentaris