Prop de mig miler de persones ja han rebut la vacuna de Pfizer al Vendrell

La regidora de Salut de l’Ajuntament del Vendrell, Montserrat Martín.
18/01/2021 - 18:34h

La residència La Muntanyeta espera poder vacunar residents i personal en els propers dies

Prop de mig miler de persones ja han estat vacunades amb la primera dosi de la vacuna de la farmacèutica Pfizer contra la Covid-19 al Vendrell. Concretament, segons el Departament de Salut de la Generalitat, fins aquest diumenge s’havien vacunat 441 persones al Vendrell, municipi que té un índex de rebrot de coronavirus de 933 punts, el més elevat des de l’inici de la pandèmia. Amb tot, de moment, es descarta fer cribratges massius a la població.

La regidora de Salut de l’Ajuntament del Vendrell, Montserrat Martín, ha donat aquest dilluns de la seva banda algunes dades sobre l’estat de l’epidèmia del coronavirus al municipi i de la campanya de vacunació que s’hi du a terme des de primers d’any.

Martín ha reiterat una crida pública perquè la societat minimitzi les trobades socials i la mobilitat per evitar contagis. “Apel·lem a la responsabilitat individual i personal per al compliment de les mesures sanitàries”, ha comentat la regidora, que ha xifrat en una cinquantena els pacients de Covid-19 que hi ha ingressats en dues plantes de l’Hospital del Vendrell. A més, l’equipament que pateix una “pressió assistencial” a causa del coronavirus també té 35 professionals sanitaris, sobretot de l’àrea d’infermeria, de baixa per aquest motiu.

Pel que fa a les dades de vacunació al Vendrell, Montserrat Martín ha explicat d’entrada que ja han estat vacunades les 76 persones que treballen al Centre d’Assistència Primària (CAP I), equipament que també desenvolupa proves PCR en una carpa que l’administració municipal va instal·lar a la plaça que toca l’ambulatori.

A més, també ha estat vacunat amb la primera dosi de la vacuna de la Covid-19 tant el personal com els residents de la residència Santa Anna i de la Policlínica Comarcal del Vendrell, alhora que s’espera que de cara a la setmana que ve es pugui vacunar l’equip professional i els residents de la Muntanyeta.

Montserrat Martín ha explicat que a la residència municipal La Muntanyeta s’ha produït un cert retard en la campanya de vacunació per una qüestió protocolària del Departament de Salut de la Generalitat. Així, Salut va determinar que només es podien vacunar d’entrada aquells centres qualificats de ‘verds’, és a dir, sense casos positius de coronavirus, i en el cas de la residència vendrellenca una persona va donar positiu en una prova a l’Hospital del Vendrell i es troba en situació d’aïllament.

Quan se superi aquesta situació, podran ser vacunades ràpidament les aproximadament 140 persones vinculades a la residència La Muntanyeta, entre una norantena de residents i una seixantena de professionals del centre geriàtric.

D’altra banda, Montserrat Martín també ha apuntat que en els propers dies s’iniciarà un procés de vacunació domiciliària a la gent més gran i que no viu en residències, per evitar que hagin de desplaçar-se per rebre la vacuna. Seran avisades des de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) o des del mateix Ajuntament del Vendrell.

Finalment, l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha explicat que “segurament a partir de la setmana que ve” començaran els anomenats autotests de coronavirus per als docents i personal administratiu de les escoles públiques de la capital del Baix Penedès.

Aquest dimecres hi haurà una reunió del Consell de Salut del Vendrell per tractar de la situació epidemiològica al municipi en la tercera onada del coronavirus.

També et pot interessar

Comentaris