El Vendrell presenta un programa de cinc eixos per a la millora del municipi

El portaveu del govern vendrellenc, Christian Soriano, a la sala de premsa que ha estrenat aquest dimecres al matí.
13/01/2021 - 19:30h

L’escola bressol pública gratuïta a P-2, actuacions urbanístiques i 100.000 euros en nous ajuts per la pandèmia, entre les iniciatives

El regidor portaveu del govern de l’Ajuntament del Vendrell, Christian Soriano, ha presentat aquest dimecres el programa ‘El Vendrell avança’, un conjunt de iniciatives polítiques per “seguir millorant el Vendrell” i que el govern vendrellenc vol incorporar al pressupost anual del 2021 pendent de negociació i aprovació.

Es tracta de cinc grans eixos programàtics que el govern vendrellenc espera que també rebin el suport de l’oposició municipal perquè entén que “no es tracta de donar suport al govern, sinó a un ajuntament que està fent front a la pandèmia del segle, amb una gran crisi econòmica i social”, en paraules de Soriano.

Les diverses polítiques i mesures incloses en el programa ‘El Vendrell avança’ inclouen, d’entrada, un “avançament econòmic” en el sentit d’ampliar les ajudes a autònoms i petites empreses i comerços més afectats per la crisi del coronavirus amb una dotació de 100.000 euros més. Aquesta quantitat s’afegirà als 320.000 euros que fins ara l’Ajuntament del Vendrell ha atorgat en dues convocatòries d’ajuts per fer front a la crisi econòmica iniciada fa gairebé un any.

“Estem parlant de més de mig milió d’euros que el govern ha injectat directament a l’economia local”, ha comentat Christian Soriano, que ha afegit que la partida per a aquest 2021 podria ampliar-se si perdura la situació de pandèmia.

Iniciatives socials i de sostenibilitat

En l’apartat social, Soriano ha anunciat la gratuïtat de les places d’escola bressol per a infants de 2 anys, les aules de P-2, a partir del curs 2021/2022. Properament en donarà més detalls la regidora d’Educació de l’Ajuntament del Vendrell, Sílvia Vaquero, però suposarà un estalvi d’uns 1.400 euros anuals per família.

En el mateix apartat social, Christian Soriano ha comentat que el municipi del Vendrell destina molts més diners a finalitats socials que la mitjana catalana per a poblacions d’entre 20.000 i 50.000 habitants. Així, si la mitjana al país és de 132 euros per habitant, en el cas del Vendrell la xifra s’enfila als 190 €/hab.

Quant a polítiques de sostenibilitat ambiental, el govern del Vendrell preveu ampliar aquest any el sistema de recollida selectiva de residus porta a porta que funciona des de fa un parell de mesos al Nou Vendrell, Sant Vicenç de Calders i la urbanització Torreblanca al barri del Puig; i també vol ampliar el ‘Pas Bus’, el sistema de bus a la carta i que també ha comportat molts bons resultats des de la seva posada en marxa: amb el doble d’usuaris fent la meitat de quilòmetres de les rutes pel municipi.

Fons europeus per la pandèmia

El portaveu del govern vendrellenc també ha explicat en roda de premsa que ha treballat per aprofitar-se dels ajuts econòmics que pugui rebre el municipi del Vendrell entre els fons europeus que arribin a l’Estat per paliar els efectes econòmics de la pandèmia del coronavirus i la recuperació econòmica. A banda de la reforma de Vil·la Casals ja prevista amb fons FEDER, Soriano ha apuntat la necessitat de desenvolupar el parc urbà del Botafoc, culminar el projecte ambiental de les Madrigueres i arranjar tot el passeig marítim al Camí de Ronda del Francàs, amb la qual cosa es culminaria un passeig totalment continuo entre Cubelles (Garraf) i Roda de Berà (Tarragonès).

Christian Soriano ha explicat que el quart eix del programa ‘El Vendrell avança’ preveu una transformació urbanística amb una mena de ‘pla renove’ de voreres i asfaltat d’algunes zones. Aquí s’inclou el projecte de millora i peatonalització de la zona de les Quatre Fonts, el Pont de França, la plaça de França i, en una novetat anunciada aquest dimecres, el carrer Cristina Baixa. La partida econòmica per aquest pla urbanístic serà de 100.000 euros més.

Participació ciutadana

I, finalment, el cinquè eix programàtic que s’inclourà als pressupostos municipals del Vendrell per a aquest 2021 serà en l’àrea de participació ciutadana. Actualment el govern treballa per enllestir el reglament de participació ciutadana, però el tinent d’alcalde ha avançat que la ciutadania podrà decidir el destí de fins a 100.000 euros en les inversions d’aquest any.

Valoració del 2020

Abans de desgranar tot el programa ‘El Vendrell avança’, Christian Soriano ha resumit diverses iniciatives del govern durant aquest darrer any 2020 marcat pel coronavirus. En aquest sentit, ha destacat els ajuts econòmics ja esmentats, l’acord polític de tot el consistori per a la reactivació econòmica del municipi, la implantació del servei porta a porta que ha permès arribar a un 80% en l’índex de reciclatge a les tres zones on s’ha endegat la iniciativa; la transformació urbana culminada al carrer del Doctor Robert i zones properes, la utilització de la cultura com a “bé essencial” clau en la sortida de la crisi social i econòmica per la pandèmia i el Pacte de Coma-ruga per situar el Vendrell en el mapa d’actuacions en el litoral entre Sitges i el sud de Tarragona.

També et pot interessar

Comentaris