El Debat Constituent obre un web per arrancar un gran procés participatiu

Imatge d’arxiu d’un moment de la presentació del procés participatiu iniciat per Debat Constituent
Avatar
13/01/2021 - 14:21h

L’objectiu és aconseguir la màxima participació per tal d’organitzar debats a tot el país i assentar les bases d’una futura Constitució de Catalunya

Amb l’entrada en funcionament del web www.debatconstituent.cat, el Debat Constituent comença a caminar per iniciar el que consideren el procés participatiu més innovador d’Europa fins al moment.

L’objectiu és recollir l’opinió del màxim nombre de ciutadans i ciutadanes que sigui possible per assentar les bases de la futura Constitució de Catalunya a través de les respostes a un qüestionari, dissenyat expressament durant el 2020. Aquest procés començarà el gener, amb la introducció del qüestionari al web, i acabarà al juliol de 2021.

PUBLICITAT

De moment, qui vulgui participar en l’organització dels debats per incentivar la participació als pobles o barris es poden inscriure a través del web per integrar-se a alguna de les Enteses que ja s’han creat amb aquesta intenció. També podran adherir-se a les Enteses les entitats locals que hi vulguin col·laborar.

El qüestionari base del Debat Constituent està dividit en set àmbits: Elements Constitutius; Drets; Participació Política i Organització del Poder; Organització Territorial; Règim Econòmic; Territori, Recursos Naturals, Sectors Estratègics i Empreses Públiques; i Seguretat i Relacions Internacionals. L’objectiu és que els ciutadans de Catalunya majors de 16 anys es registrin a través d’una App que estarà disponible a començaments d’any i contestin els qüestionari entre els mesos de gener i juny de 2021, ja que com més gran sigui la participació més representatiu serà el document final.

PUBLICITAT

Un cop recollides les enquestes de tot el procés, el més de juliol, es constituirà el Fòrum Cívic i Social que, a la tardor de 2021 sintetitzarà els resultats dels Debats participatius, aprovarà les propostes constituents sortints i decidirà el procediment per a presentar-les de manera pública al Parlament i al Govern de Catalunya per tal que siguin preses en consideració per a l’elaboració de la futura Constitució catalana.

Fins ara ja s’han format prop d’un centenar d’Enteses a tot el país. Aquestes agrupacions treballaran per incentivar els debats als seus municipis, comarques o barris i afavorir la participació amb debats oberts a tothom sobre els diferents àmbits temàtics.

També et pot interessar

Comentaris