Possibles nevades en cotes baixes del Penedès

Una imatge que aquests dies es podria repetir en diversos indrets del Penedès.
07/01/2021 - 20:04h

La neu podria fer acte de presència al voltant de només 200 metres d’altitud i fins i tot per sota d’aquesta cota

La gran majoria de models meteorològics han començat a confirmar aquest dijous, tot i que encara amb un elevat grau d’incertesa, un episodi de neu a gran part de Catalunya i també al Penedès.

Aquest mateix dijous al vespre i ja entrada la nit, per bé que de forma testimonial, podrien registrar-se les primeres nevades cap a les comarques de l’Alt i el Baix Penedès, “amb una cota molt baixa al voltant dels 200 metres, tot i que puntualment es podria veure nevar per sota”, segons apunta el meteoròleg de Banyeres del Penedès Pere Almendárez.

“Divendres tindrem un dia de treva, amb un cel mig ennuvolat gran part del dia al Penedès, més tapat ja de cara a la tarda”, continua explicant Almendárez.

Si s’acaben confirmant els pronòstics meteorològics actuals, serà de cara a dissabte dia amb més probabilitat de nevades al territori penedesenc. Així, segons Pere Almendárez, “pot nevar a gran part del Penedès, de forma feble en conjunt, durant la matinada i les primeres hores del matí de dissabte.”

La cota de neu se situaria al voltant dels 200 metres, tot i que a primera hora de dissabte es pot veure nevar per sota d’aquesta cota.

A partir de mig matí i migdia la cota pujarà per sobre dels 400 metres. En principi, “només s’acumularan gruixos per sobre d’aquests 400 o 500 metres. Cap a sectors elevats del Penedès en tot l’episodi es podrien acumular més de 10 o 15 centímetres de neu”, diu també Almendárez.

Pel que fa al pronòstic de diumenge, a hores d’ara encara hi ha incertesa. Tanmateix, segons conclou el mateix meteoròleg penedesenc, “tot fa indicar que tindrem encara un dia variable amb possibilitat de ruixats i xàfecs irregulars que tornarien a ser en forma de neu al voltant dels 300 o 400 metres.”

També et pot interessar

Comentaris