Reconeixement al Consorci Sanitari de l’Alt Penedès-Garraf per la gestió de la Covid-19

Sanitaris a l’Hospital del Vendrell en una imatge de fa unes setmanes.
16/12/2020 - 12:52h

Els professionals sanitaris de les dues comarques han estat premiats per la bona gestió durant la primera onada de la pandèmia

El Consorci Sanitari de l’Alt Penedès-Garraf (CSAPG) ha rebut un reconeixement pel Pla d’acció davant la Covid-19 posat en pràctica durant la primera onada de la pandèmia, atorgat per la Federació Internacional d’Hospitals (IHF) en el marc del programa “Beyond the Call of Duty for COVID-19”.

El CSAPG ha rebut el distintiu després d’una revisió exhaustiva de la candidatura per part d’un comitè internacional d’avaluació format per 16 experts del sector sanitari internacional.

El doctor Josep Lluís Ibáñez, gerent del CSAPG, s’ha mostrat molt satisfet per aquest reconeixement i ha volgut incidir en que “la gestió de la pandèmia ha estat i està sent un repte per a tot el sistema sanitari. Els primers mesos van ser molt difícils perquè ens trobàvem davant d’una situació que mai havíem viscut i que mai ens haguéssim pogut imaginar. Vam traçar un pla d’acció vers la covid-19 i hem  treballat en equip, tots junts hem pogut afrontar el que portem de pandèmia de forma molt satisfactòria i amb un objectiu comú, donar la màxima resposta possible a la nostra població”.

“Per aquest motiu, ens sentim molt orgullosos de rebre aquesta menció. És un reconeixement als nostres professionals que ho estan donant tot per combatre la crisi sanitària”, afegeix Ibáñez.

D’altra banda, el conseller delegat de la IHF, Ronald Lavater, ha dit que el treball en resposta a la pandèmia està transformant el futur de la salut. “Una de les nostres motivacions per crear aquest programa de reconeixement és ressaltar la diversitat i agilitat del sector hospitalari en la resposta a la pandèmia COVID-19″.

“La pandèmia va obligar els hospitals a desenvolupar, implementar i adoptar noves maneres d’operar i molts d’aquests canvis han accelerat la transformació positiva en la prestació d’atenció”, continua Laverter.


El Consorci Sanitari de l’Alt Penedès-Garraf ha estat reconegut juntament amb 100 hospitals de 27 països diferents. Aquest dimarts va començar una extensa campanya internacional de mitjans de comunicació en honor als hospitals i als proveïdors de serveis de salut de tot el món en la seva lluita contra la COVID-19.

Sobre la Federació Internacional d’Hospitals (IHF)

En resposta a la pandèmia mundial de coronavirus en curs, la Federació Hospitalària Internacional (IHF) ha llançat el programa de reconeixement de respostes COVID-19, per reconèixer les accions i respostes d’hospitals i proveïdors de serveis de salut de tot el món que van anar “Beyond the Call of Duty” (més enllà de la demanda del deure).

Amb la missió de donar suport a la millora del rendiment hospitalari, aquest reconeixement es proporciona als hospitals i als proveïdors de serveis sanitaris que proactivament estableixen respostes o accions organitzatives innovadores i excepcionals per afrontar la pandèmia COVID-19 a la seva regió o país.

També et pot interessar

Comentaris