Pere Regull: “res justifica els aldarulls d’ahir al vespre”

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, assegura que creu la versió d’Adrian Sas però condemna la violència “vingui d’on vingui”
01/12/2020 - 19:34h

L’alcalde de Vilafranca assegura que dona suport a Adrian Sas i que no ha d’entrar a presó però creu que la violència “deslegitima qualsevol causa”

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha rebutjat els aldarulls que aquest dilluns al vespre es van viure al centre del municipi coincidint amb la manifestació de suport a Adrián Sas, condemnat a 3 anys i mig de presó per haver colpejat la policia en una protesta durant el primer aniversari de l’1-O.

“Accions com les d’ahir deslegitimen causes que poden ser justes”, ha afirmat Regull, que ha condemnat “rotundament” els llançaments de pintura contra l’ajuntament i les seus d’ERC i PDeCat, així com l’impacte de cadires metàl·liques contra la policia. L’alcalde ha reiterat el suport del consistori a Sas i ha dit que “cal fer tot el possible per evitar la seva entrada a presó”, tot assegurant que hi ha “dubtes raonables” de la seva autoria.Regull ha afirmat que els aldarulls han estat “totalment desafortunats”, ja que considera que “qualsevol que comet un acte violent acaba anant a la contra d’allò que es defensa”.

“Tot es pot defensar de forma legítima i ens tindran al costat, però nosaltres no som jutges ni hem estat a les negociacions entre els advocats de la defensa i l’acusació de la Generalitat”, ha apuntat l’alcalde per rebutjar els atacs que han rebut la Casa de la Vila i les seus d’ERC i JxCat.

En aquest sentit, ha insistit que els grups municipals d’aquests partits a Vilafranca “no tenen res a veure” amb la causa de Sas i l’acusació del Govern. Regull ha recordat que l’Ajuntament va aprovar a l’estiu una moció que instava la Generalitat a retirar-se com a acusació particular, en la qual expressava el suport al jove encausat.

Pel que fa a la controvèrsia sobre la implicació del Govern en el procés judicial, Regull ha insistit en la versió de la consellera Meritxell Budó, que va assegurar que els advocats havien ofert un pacte a la defensa de Sas per retirar l’acusació. Un tracte que els lletrats de Sas sempre han desmentit. “A mi personalment la consellera em diu que es va oferir un acord”, ha subratllat l’alcalde.

A preguntes de la premsa coincidint amb la presentació dels actes de Nadal, Regull ha reiterat el seu suport a Sas i ha defensat fer “tot el possible” per evitar la seva entrada a presó. “I més encara si hi ha dubtes raonables sobre la seva identificació”, ha afegit, mentre ha recordat que l’autor dels cops als Mossos d’Esquadra el dia dels fets “anava emmascarat amb un mocador d’una colla castellera, però això no vol dir res”.

“S’ha de castigar la persona que duia el pal amb què la policia va rebre els cops”, ha apuntat l’alcalde, que ha donat veracitat a la versió de Sas: “Ell sempre ha dit que no va cometre cap agressió i nosaltres creiem en aquesta persona”.

Pel que fa a l’avaluació dels danys després dels aldarulls, Regull ha dit que els serveis municipals estan calculant el pressupost de la reparació, i ha destacat que es van malmetre elements de la façana consistorial que seran complicats de netejar. També ha assegurat que la policia està investigant els fets per esclarir-ne l’autoria i sancionar-los.

També et pot interessar

Comentaris