Els Mossos reconeixen haver llençat dos projectils de foam durant la manifestació d’Adrian Sas

Imatge difosa pel col.lectiu Sas Absolució, d’un manifestant que va rebre l’impacte d’un projectil de foam dels Mossos
01/12/2020 - 10:43h

La policia ha explicat al 3d8 que no es van produïr detencions perquè es volia evitar “qualsevol contacte directe” amb els manifestants

Els Mossos d’Esquadra van llençar dos projectils de foam durant la manifestació que es va dur a terme aquest dilluns al vespre a Vilafranca en suport a Adrian Sas, el jove vilafranquí condemnat a tres anys i mig de presó per unes protestes que van haver-hi al Parlament de Catalunya l’1 d’octubre del 2018 . La sentència el considera responsable d’un delicte d’atemptat als agents de l’autoritat i lesions. Per contra, l’absol del delicte de desordres públics.

La manifestació va començar a les 7 de la tarda davant els jutjats de Vilafranca i volia dirigir-se cap a la comissaria dels Mossos d’Esquadra, però un cop van arribar al centre, van començar els aldarulls i la tensió entre la policia i alguns dels manifestants, que va acabar amb una batalla campal sobretot a la plaça de la Vila, de la qual han corregut per xarxes socials desenes d’imatges i vídeos.

Imatge de com va quedar la porta d’entrada de l’Ajuntament de Vilafranca

Segons ha explicat la policia catalana al 3d8, una cinquantena de persones van intentar entrar per força a la Casa de la Vila i, en no poder-ho fer, van començar el llançament d’objectes i pintura cap a la façana de l’Ajuntament i cap al cordó policial.

Els Mossos afirmen que en cap cas va haver càrregues cap als manifestants sinó “actes de dispersió” que, en paraules de la policia, “s’utilitzen quan hi ha moviments de la línia policial per evitar els enfrontaments directes amb la policia”. Segons els Mossos, aquesta dispersió es diferencia de les càrregues perquè “en les càrregues hi ha un trencament policial i un acció de força, en canvi amb les dispersions no hi ha un trencament del cordó”.

Els Mossos d’Esquadra van fer un gran desplegament policial ja només començar la manifestació, als jutjats, al que se li va sumar més furgonetes d’antiavalots al cap d’una estona

A partir d’aquí, els Mossos reconeixen que van llençar dos projectils de foam contra el grup de manifestants més violents i no es van produir detencions perquè la policia “volia evitar el contacte directe amb els manifestants”. Segons els Mossos, no els consta cap manifestant ferit i, en canvi, dos mossos estan ferits lleus per impacte d’objectes.

Des del col.lectiu Sas Absolució s’ha denunciat públicament la violència exercida pels Mossos d’Esquadra en la manifestació, reivindiquen la lluita al carrer com a solució i, de nou, critiquen durament el Govern de la Generalitat per no retirar l’acusació particular que, segons afirmen, “ha fet que Adrian Sas hagi d’entrar a presó”. De fet, part dels manifestants van llençar pintura i trencar les portes i finestres de les seus de Junts per Vilafranca i ERC al municipi, a qui acusen de “traïdors”.

També et pot interessar

Comentaris