Mor als 77 anys el vilafranquí Josep Maria Mateu

23/11/2020 - 10:44h

Va ser una persona molt vinculada a l’esport vilafranquí i comarcal, als Castellers de Vilafranca i l’Associació de Veïns del barri del Molí d’en Rovira

La matinada d’aquest dilluns ha mort als 77 anys el vilafranquí Josep M. Mateu, persona molt vinculada a l’esport vilafranquí i comarcal. De fet, Mateu va ser preparador físic durant molts anys de molts clubs de la comarca entre els quals hi ha sobretot el Sant Pere Molanta, els Monjos o el Torrellenc de futbol. En el món del bàsquet va ser entrenador del desparegut Basquetbol però també del bàsquet Arboç, dels Monjos i col·laborador del Xamba. També fundador de l’escola de bàsquet del Casal de Vilafranca.

Josep M. Mateu va ser tècnic de l’Ajuntament de Vilafranca des del 1979 -quan es va crear el primer consistori de la democràcia- fins a la seva jubilació, l’any 2008. La seva primera tasca a l’Ajuntament va ser tenir cura de la piscina i dels pocs equipaments esportius que en aquellà època tenia la vila. A mesura que van passar els anys va acabar responsabilitzant-se de fins a 65 equipaments i edificis de la capital penedesenca.

Aquests últims anys també va ser una persona molt vinculadas amb la Gent Gran i socialment va estar lligat també amb l’Associació del barri del Molí d’en Rovira.

Josep Maria Mateu Ollé també va ser administrador de la festa major de Vilafranca l’any 1980.

Incondicional dels Castellers de Vilafranca, un històric de la colla a la qual va entrar l’any 1962 després de passar un temps amb els Falcons de Vilafranca, Mateu va rebre l’any 1992 el premi Soca-Rel. Membre del tronc anys anys 70 i 80 i encara se’l veia al peu del canó com a membre de la pinya vilafranquina. L’any 2018 va ser el terç d’uns dels set pilars de 5 que els Castellers de Vilafranca van plantar després de la diada de Sant Ramon en honor als veterans de la colla.

Josep M. Mateu tenia dos fills i era avi de tres nets.

També et pot interessar

Comentaris