La desescalada, pas a pas

Bars i restaurants podran obrir, de nou, a partir de dilluns
Avatar
19/11/2020 - 15:09h

Bars i restaurants podran obrir dilluns fins a les 21.30 sense límit d’aforament a les terrasses i la cultura ho farà al 50%

La restauració podrà finalment obrir fins a les 21.30 hores i sense límit d’aforament a les terrasses a partir de dilluns, quan comença la primera etapa del pla de desescalada, segons ha explicat aquest dijous al migdia el Govern de la Generalitat.

A l’interior es marca un límit del 30%. A més, en aquesta primera de quatre fases, cinemes, teatres, auditoris i sales de concert obriran al 50%, amb un aforament màxim de 500 persones. També es produirà la reobertura de les instal·lacions esportives a l’aire lliure, amb la meitat de l’aforament, però també a l’interior, amb un límit del 30%. El confinament municipal de cap de setmana passarà a ser comarcal en la segona fase, i desapareix a partir de la tercera. També llavors, a l’entorn del 21 de desembre, s’aixecarà el tancament perimetral de Catalunya.

El pla preveu quatre fases de desescalada que s’aniran desplegant al llarg de dos mesos, amb la flexibilització progressiva de restriccions i mesures. Les fases s’aniran aplicant de 15 dies en 15 dies. Tot i això, s’obre la porta a revisar l’estratègia i a accelerar-la o alentir-la en funció de l’evolució de la pandèmia.

També es preveu aplicar-lo de manera desigual al conjunt del territori i, preguntat per dates assenyalades com ara la nit de Cap d’Any, el vicepresident Pere Aragonès només ha comentat que hi ha dies que s’estan estudiant de forma independent per poder fer algunes excepcions, però que encara no poden avançar res. I és que el toc de queda continuarà en vigor, com a mínim, dos mesos més.

PUBLICITAT

Fase 1: fins al 7 de desembre

La primera etapa aniria del 23 de novembre al 7 de desembre. A partir d’aquest dilluns reobren bars i restaurants  de 6h a les 21:30. S’haurà de garantir la distància de 2 metres entre comensals, amb un màxim de 4 persones. Les terrasses es podran ocupar completament, amb l’espai correctament delimitat, però dins l’aforament estarà limitat al 30 % si estan ben ventilats.

Es permeten les activitats extraescolars organitzades per centres educatius, reglades o no, amb un màxim de 6 alumnes. També s’obriran les instal·lacions i equipaments esportius a l’aire lliure, amb un aforament màxim del 50% i control d’accés. Pel que fa a les interiors, al 30%. Es mantenen suspeses les competicions, però sí que es podran fer entrenaments. Els gimnasos podran obrir però al 30% en el seu interior.

El comerç tindrà encara un aforament limitat al 30 %  als establiments de menys de 800 metres quadrats i continuaran tancats els centres comercials.

El confinament perimetral per municipis durant el cap de setmana es mantindrà.

Fase 2: del 8 de desembre al 21 de desembre

Es mantindrà el confinament perimetral a tot Catalunya durant el cap de setmana però passarà a ser de municipal a comarcal. O sigui, es permetrà la mobilitat dins la comarca però no fora d’ella, els caps de setmana.  

En la segona fase obriran els centres comercials amb un 30% d’aforament i el comerç, podrà assolir el 50 % de capacitat i superar els 800 metres quadrats oberts al públic.

PUBLICITAT

Cinemes, teatres i sales de concerts podran arribar fins al 70 % i la resta d’equipaments al 50 %, amb un màxim de 500 persones. Pel que fa les activitats extraescolars, es podran fer les que siguin individuals. En els actes religiosos, l’aforament s’apujarà fins al 50 %.

Fase 3: del 22 de desembre al 6 de gener

Si tot va sobre el previst, s’aixecarà el confinament perimetral de Catalunya, per tant no hi haurà restriccions d’entrada i sortida ni restriccions de mobilitat de cap de setmana. El que sí que es mantindrà és el confinament nocturn de 22h a 6 del matí.  

Bars i restaurants podran amplair al 50 % l’aforament interior permès i museus, cinemes, teatres i sales de concerts, podran omplir un 70 % de l’aforament, amb un màxim de 700 persones.

Fase 4: del 7 de gener fins al 22 de gener

Es recuperarà progressivament la presencialitat a Batxillerat i extraescolars i es recuperaran les competicions esportives. S’eliminarà el confinament de caps de setmana, tot i que es manté el toc de queda i el confinament perimetral de Catalunya. L’educació es manté virtual a les universitats en cas de classes teòriques, però es recupera la presencialitat al 100 % a batxillerat i cicles formatius. També reobren les activitats extraescolars i es recuperen les competicions esportives.

La cultura es manté en el 70 % de l’aforament, però s’apuja el màxim de públic fins a les 1.000 persones, el mateix límit que es fixa per als actes religiosos i les cerimònies civils. Els centres comercials podran omplir el 50 % de l’aforament, excepte les zones comunes.

També et pot interessar

Comentaris