El Vendrell projecta dos quilòmetres de carrils bici

Plànol del projecte de nous carrils bici al Vendrell.
Avatar
18/11/2020 - 21:00h

Els nous vials connectaran la zona escolar i esportiva amb les estacions de trens i busos

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament del Vendrell ha aprovat inicialment el projecte d’obres de reforma de la xarxa viària local i infraestructures per a la implantació d’una via ciclista urbana entre la zona escolar-esportiva i l’estació de Rodalies al nucli històric del municipi.

El projecte estarà en exposició pública fins el proper dia 31 de desembre i tota la documentació del projecte es pot consultar a l’adreça web: https://www.elvendrell.net/via-ciclista.

PUBLICITAT

Un cop aprovat el projecte, si ho ni ha esmenes, s’haurà de convocar la licitació pel contracte de les obres. El pressupost base de licitació serà de 446.506,48 euros, IVA inclòs. Un cop adjudicades les obres, aquest import pot ser inferior, segons les ofertes rebudes. La despesa de l’actuació està cofinançada al 50% pel Fons europeu Feder 2014-2020, excepte l’IVA.

L’objectiu d’aquesta actuació és, segons s’apunta des de l’Ajuntament del Vendrell, permetre connectar els principals equipaments educatius-esportius del municipi entre sí, els vials de connexió amb barris molt cèntrics del municipi amb l’estació de Rodalies del municipi i l’estació d’autobusos, a més d’aconseguir un efecte xarxa amb itineraris existents com la via verda entre el nucli urbà històric i els nuclis marítims.

Amb aquesta infraestructura, l’Ajuntament del Vendrell assegura que pretén potenciar un transvasament modal dels desplaçaments que actualment es realitzen mitjançant el vehicle privat cap a la bicicleta.

L’objectiu és reduir la mobilitat quotidiana en vehicle privat per promoure la mobilitat en bicicleta, neta i sostenible en l’emissió de gasos d’efecte hivernacle, reduint costos globals en sistemes de transport i moderar el consum energètic.

Dos quilòmetres

L’actuació projectada contempla una longitud de nous carrils bici en un total d’exactament 2,095 km, executada de forma discontínua en 2 trams. El primer tram connectarà amb el barri de Les Deveses (dotat de trams de vorera bici actualment executats), cap a la zona escolar-esportiva; mentre que al segon tram es farà la connexió amb la resta d’equipaments, via verda del Vendrell als nuclis Marítims i cap a l’estació de Rodalies i l’estació d’autobusos.

PUBLICITAT

El recorregut de la via ciclista d’aquesta actuació urbanística també connectarà entre sí diversos dels barris més poblats del municipi vendrellenc, atesa la seva proximitat (Mas d’en Gual, el Tancat, Jané Parera i Camp de França).

Donada la seva proximitat amb equipaments administratius de la Seguretat Social i Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), els Jutjats del Vendrell (annex al recorregut) i els instituts i centres educatius de la zona escolar, aquest recorregut tindrà una utilitat social reconeguda, segons es conclou des del consistori vendrellenc.

També et pot interessar

Comentaris