L’Arboç penalitzarà l’IBI als propietaris de més de tres pisos buits

17/11/2020 - 10:59h

Aplicarà un recàrrec del 50%, alhora que bonificarà amb el mateix percentatge els que els posin a lloguer

L’Ajuntament de l’Arboç ha aprovat les ordenances fiscals per a l’any 2021 i una de les mesures més destacades és el recàrrec del 50% de l’Impost de Béns Immobles (IBI) que s’aplicarà als propietaris de 3 o més béns immobles d’ús residencial que es trobin permanentment buits.

L’acord s’emmarca en el reial decret llei 7/2019 d’1 de març, de mesures urgents en matèria d’habitatge i lloguer.

A més d’aquesta mesura, el ple municipal arbocenc ha aprovat crear una bonificació de fins el 50% del mateix impost de l’IBI per aquells béns immobles d’ús residencial que es lloguin a través d’algun programa de lloguer d’habitatge social on hi participi l’Ajuntament de l’Arboç.

La durada de la bonificació serà equivalent al temps que estigui llogat l’immoble gràcies a aquest programa d’habitatge social. Amb aquestes mesures, l’Ajuntament de l’Arboç remarca que busca incentivar econòmicament als propietaris d’habitatges per tal d’afegir més habitatges de lloguer al mercat a preus raonables.

Des del mateix consistori també es remarca que aquestes mesures, conjuntament amb la congelació de taxes i impostos per a l’any que ve, van en la línia d’oferir solucions a les famílies més desprotegides i que en aquests moments ho estan passant més malament pels efectes socioeconòmics del coronavirus de la Covid-19.

També et pot interessar

Comentaris