El Most Festival projectarà títols premiats als festivals de Sant Sebatià i Venecia

La pel·lícula Wine Masters: Penedès, Spain explica la història de la família Torres | 3d8
28/10/2020 - 12:39h

La desena edició, que arrencarà el proper 5 de novembre, suprimeix les degustacions, estrena un autocine i redueix l’aforament per sobreviure a la covid-19

Compte enrere per l’inici de la 10a edició del Festival Internacional de Cinema del Vi. Des de dijous que ve i fins al 15 de novembre Vilafranca i altres municipis del Penedès seran el punt de trobada per als amants del cinema. Aquest dimarts es presentava una nova edició on, si fins ara havien anat plegats de la mà en l’organització Vinseum i Cine Club Vilafranca, enguany serà només Vinseum qui organitzi un festival que en la secció Gran Reserva -dedicada a preestrenes de pel·lícules internacionals- presenta una acurada tria de títols que han obtingut una gran acollida en certàmens internacionals de rellevància.

Druk, el film del danès Thomas Vinterberg i protagonitzat per Mads Mikkelsen que va guanyar el premi a la millor pel·lícula al London Film Festival i els premis a millor actor i premi Feroz de la crítica a Sant Sebastià, serà al Most 2020. Una mirada a l’ebrietat que bascula entre el drama i la comèdia, i que qüestiona certs aspectes de la societat danesa i occidental. Des de Mèxic arriba Nuevo orden, la nova proposta de Michel Franco, flamant guanyadora del gran premi del jurat al Festival de Venècia. Una distopia amb tocs de thriller que esdevé una faula de la lluita de classes, on el tret de sortida del conflicte es produeix durant la celebració d’un casament.

L’obertura

El Most 2020 aixecarà el teló el proper dijous 5 de novembre amb la projecció del documental Wine Masters: Penedès, Spain, l’episodi de la sèrie independent Wine Masters dedicat al Penedès. El canvi climàtic i la recuperació de varietats ancestrals són els temes més importants en aquesta peça que explica la història de la Família Torres. Amb la col·laboració dels Masters of Wine Tim Atkins i Christy Canterbury, ofereix una visió sobre el passat, el present i el futur del celler Família Torres, que aquest 2020 celebren el 150è aniversari de la seva fundació. Durant la gala d’inauguració, que serà presentada pel periodista de Televisió de Catalunya Jordi Eroles, el Most Festival lliurarà el Premi Honorífic al cineasta Pere Portabella, per tota una vida dedicada a l’experimentació cinematogràfica.

Collita 2020

çEl Most d’enguany projectarà una secció Collita que recull el millor de la producció audiovisual internacional. Amb un total de 41 treballs seleccionats -procedents de 9 països diferents- que inclouen 14 documentals, 10 ficcions i 17 espots, la tria que ofereix Collita enguany dona cabuda a una gran diversitat en l’àmbit temàtic del cinema de la vinya i el vi.
Títols com L’âge d’or, A Wonderful Kingdom, Envino Veritas: Galicia del terroir al natural, Legado italiano o Wine Masters: Penedès, Spain competiran enguany al festival, i seran valorats per un jurat d’experts format per Àngel Quintana, Clara Isamat, Josep Maria Albet, Roser Vernet i Salvador Llopart.

Brot 2020: el futur

La secció competitiva de curtmetratges del Most Festival és a punt un any més per mostrar les idees més joves i innovadores dels joves cineastes. Una selecció de 23 peces de variades temàtiques i punts de vista, que el jurat format per Daniel Villanueva, Josep Maria Bunyol i Marta Bayarri evaluarà.

Aquest 2020, el Campus Brot serà 100% online, obrint-se també així a la participació d’amants del cinema de qualsevol indret i de qualsevol edat, a partir dels 18 anys. El taller el configuraran tres sessions els dies 31 d’octubre i 1 i 7 de novembre. El dissabte 14 de novembre els i les participats tindran l’oportunitat d’assistir presencialment a la sessió Brot que hauran programat i presentar-ne els detalls al públic assistent.

Un any més, el Campus Brot es proposa apropar l’experiència de programar en un festival de cinema; una tasca de programació que es nodreix també de sessions al voltant de la rellevància històrica dels festivals cinematogràfics i el seu funcionament intern, una formació virtual que anirà a càrrec de professionals vinculats a grans festivals. Una de les claus del Campus serà el visionat de cutrmetratges de la secció Brot del Most Festival i la participació en l’espai de debat, coordinat pel crític cinematogràfic i professor Manu Yáñez, director de la revista digital Otros Cines Europa.

D’aquí en sortirà la selecció de la sessió Brot 4 que tindrà lloc el 14 de novembre, a Vilafranca del Penedès, en el marc del Most Festival.

Activitats Most

El Most Festival organitza una nova matinal formativa dedicada a la comunicació del sector vitivinícola. Enguany serà el divendres 6 de novembre a Sant Sadurní d’Anoia. La jornada comptarà amb la ponència d’Ivan Pintor, doctor i professor de Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra, que analitzarà l’encaix estètic dels anuncis del vi presentats en aquests 10 anys de Most. El matí culminarà amb la projecció dels treballs audiovisuals publicitaris que formen part de la secció Collita del Most 2020 i que opten al Premi Collita al Millor treball promocional del món del vi.

També et pot interessar

Comentaris