Els veïns de Calafell trien fer la segona fase del Parc de Mas Mel

Avatar
27/10/2020 - 20:00h

Ha estat la proposta més votada en el procés de votació dels pressupostos participatius de l’Ajuntament per al 2021

La proposta de fer la segona fase d’un parc a la urbanització Mas Mel ha guanyat la votació dels pressupostos participatius de l’Ajuntament de Calafell per a 2021. Es dóna la circumstància que la iniciativa per fer la primera fase d’aquest parc ja va ser la guanyadora dels pressupostos participatius de l’any passat.

PUBLICITAT

El projecte guanyador té un cost de 500.000 euros, import que copa el pressupost destinat per l’Ajuntament de Calafell als pressupostos participatius. Per això, cap altra de les propostes posades a votació podrà tirar endavant, si bé, com en tots les edicions anteriors, l’Ajuntament estudiarà quines de les descartades pel vot ciutadà poden ser incorporades en l’acció municipal ordinària.

Es poden veure el resultat complet de la votació, la guanyadora de la qual ha obtingut 166 vots, en aquest enllaç.

La tinent d’alcalde de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Calafell, Helena Rubio, ha manifestat que “vull felicitar els promotors de la proposta guanyadora, però també tota la ciutadania que ha aportat idees i iniciatives”. Rubio ha destacat també “l’altíssima participació” i “el frec a frec que hi ha hagut entre les propostes participants, que ha denotat una discussió intensa i saníssima per a la democràcia i per a la nostra comunitat”.

El parc de Mas Mel estarà ubicat en un terreny situat entre els carrers Terra de Dalt, Terral de Baix i de l’Est. És un espai obert, envoltat de centres educatius i en una ubicació central i accessible dins del terme municipal. Segons la regidora de Participació, “serà un parc amb moltes possibilitats, per a l’esbarjo de la ciutadania i per a la recuperació i creació de zones verdes. També podrà usar-se, per exemple, com a base d’un projecte educatiu sobre la natura per als infants de les escoles”.

PUBLICITAT

El procés culminarà en les properes setmanes amb l’aprovació, en el ple municipal, dels pressuposts municipals per a 2021. Recordem que les actuacions no són immediates, ja que cal redactar els projectes, aconseguir el finançament i treure’ls a licitació pública. De fet, la primera part del parc encara no ha començat les obres.

Objectius de Desenvolupament Sostenible

En aquesta edició, les iniciatives presentades per la ciutadania havien d’estar relacionades amb els disset objectius de desenvolupament sostenible aprovats per l’ONU, dins de l’anomenada Agenda 2030. L’Ajuntament de Calafell remarca que està satisfet de la resposta popular a la convocatòria, tot i la “dificultat” de demanar a la ciutadania no qualsevol proposta, sinó idees enquadrables en aquests objectius. I malgrat això, s’ha recollit un número de propostes equivalent o superior al d’altres municipis fins i tot més grans que Calafell.

També et pot interessar

Comentaris