La Generalitat ampliarà l’escola La Parellada de Santa Oliva

26/10/2020 - 20:00h

Invertirà 1,1 milions d’euros i el projecte permetrà eliminar els mòduls prefabricats de l’escola pública

La Generalitat de Catalunya invertirà 1,1 milions d’euros per a l’execució de les obres d’ampliació de l’Escola La Parellada del municipi de Santa Oliva. L’Ajuntament de Santa Oliva es farà càrrec de la licitació del projecte i de les obres i també de les despeses de redacció del projecte i de la direcció d’obra.

Aquesta actuació s’emmarca en l’aprovació que ha fet el Govern de la Generalitat d’una inversió de 55 milions d’euros per a la construcció, ampliació i adequació de centres educatius dels municipis de Barcelona, Caldes de Montbui, Rocafort de Queralt i Santa Oliva, en el marc de diversos convenis que tindran vigència fins l’any 2022.

El ple de l’Ajuntament de Santa Oliva ja va aprovar inicialment el conveni de col·laboració entre el consistori i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya per a l’execució de les obres d’ampliació de l’Escola La Parellada, amb els vots a favor de tots els grups polítics municipals (ERC-AM, Compromís-ECP-ECG, PSC i C’s), a la sessió de 17 de juny de 2020.

El conveni preveu el compromís municipal d’una aportació de 150.000 euros corresponent al cost dels treballs de redacció del projecte i de direcció tècnica de les obres. Així doncs, en breu es procedirà a la signatura del conveni, i l’Ajuntament podrà iniciar la licitació del contracte de serveis d’arquitectura per a la redacció del projecte d’obres i de direcció facultativa.

El Departament d’Educació supervisarà el projecte que presenti l’Ajuntament amb anterioritat a l’inici de l’execució de les obres.

Les obres a l’escola de primària santaolivenca suposaran la supressió dels mòduls prefabricats, amb la construcció de mitja línia més. L’alcalde de Santa Oliva, Josep Carreras, ha remarcat que aquestes obres són una llarga reivindicació del municipi i ha reiterat que resoldran “un problema de seguretat i pedagògic”.

La propietat de les obres realitzades en el solar de titularitat municipal serà de l’Ajuntament de Santa Oliva, que cedirà el seu ús a la Generalitat de Catalunya per a l’activitat escolar.

Tot i la cessió de l’ús de l’immoble, l’Ajuntament podrà utilitzar les instal·lacions del nou aulari per programar i realitzar activitats i serveis de caràcter educatiu i assistencial fora de l’horari lectiu.

També et pot interessar

Comentaris