Salut detecta un brot de Covid-19 a l’Hospital del Vendrell

Equip mèdic de l’Hospital del Vendrell protegint-se per evitar el contagi del coronavirus. (Foto: Ferran Murillo)
Avatar
23/10/2020 - 17:45h

S’hi han registrat una dotzena de positius, entre 7 pacients i 5 membres de la plantilla sociosanitària

El Departament de Salut de la Generalitat ha informat de la detecció d’un brot de Covid-19 a l’Hospital del Vendrell que afecta set pacients i cinc treballadors.

PUBLICITAT

Dimarts passat es va fer una prova PCR a un usuari que presentava simptomatologia del coronavirus i el resultat va confirmar un positiu de Covid-19. Arran d’aquest cas es va fer un cribratge de tota la planta afectada amb el resultat final de 7 pacients amb PCR positiva -sense símptomes o amb símptomes lleus- i amb 5 professionals que estan aïllats a casa.

La majoria de pacients són d’atenció intermèdia i el centre hospitalari indica que cap membre de medicina interna ha resultat positiu.

PUBLICITAT

Atesa aquesta situació, l’Hospital del Vendrell ingressa des d’aquest divendres pacients positius de coronavirus a la planta d’aguts.

Val a dir que tot just fa uns dies que l’hospital vendrellenc ha tornat a tenir ingressats per coronavirus després d’uns mesos de derivar aquests tipus de pacients a centres de Tarragona i Reus.

Segons va remarcar el director de l’Hospital del Vendrell, Josep Mercadé, en una conversa amb el 3d8 aquest dijous, l’equipament té 9 persones ingressades per coronavirus, totes elles de la tipologia de cures mitjanes i, per tant, sense que puguin estar-se al domicili però tampoc requereixin l’ingrés en una unitat de cures intensives (UCI).

L’Hospital del Vendrell, d’altra banda, manté les visites restringides a un acompanyant per malalt: només en aquells casos de pacients dependents i sempre sota el criteri dels facultatius.

També et pot interessar

Comentaris