La Guàrdia Civil intercepta 23.000 pastilles d’èxtasi al Vendrell

21/10/2020 - 11:50h

La droga que anava en un vehicle aturat a la zona del peatge de Coma-ruga tindria un valor de 250.000 euros

Efectius del Grup de Reserva i Seguretat (GRS) de la Guàrdia Civil van interceptar a l’autopista AP-7 al seu pas pel municipi del Vendrell un vehicle que transportava 23.000 pastilles d’èxtasi, valorades en més de 250.000 euros, detenint al conductor i únic ocupant del vehicle per a presumpte autor d’un delicte de tràfic de drogues.

Els fets van passar durant el matí de diumenge passat, quan personal del Grup de Reserva i Seguretat (GRS) de la Guàrdia Civil estava realitzant inspeccions en vehicles al peatge de l’autopista AP-7 en la seva confluència amb la C-32, en el marc dels dispositius de prevenció per detectar i combatre les activitats de delinqüència organitzada a la província de Tarragona.

Després d’establir el control policial, els agents encarregats de la selecció de vehicles van observar com un turisme Renault Megane, de color granat, amb matrícula espanyola, minorava excessivament la marxa, trigant més temps de l’habitual en ultrapassar el peatge previ al control.

Per aquest motiu els agents de la Guàrdia Civil van procedir a donar-li l’alt per estacionar-lo en lloc habilitat per a la seva inspecció.

Després de la identificació del conductor, es va procedir a un registre superficial del vehicle. Quan la policia va demanar al xofer informació sobre el contingut de l’equipatge que es trobava al maleter, va mostrar una actitud “extremadament nerviosa”, segons el cos policial, per la qual cosa se li va sol·licitar l’obertura de les maletes.

A l’interior, entre algunes peces de roba, la Guàrdia Civil hi va trobar diversos paquets envasats al buit i que contenien una gran quantitat del que podrien ser pastilles d’èxtasi, així com dos trossos de roca cristal·litzada d’uns 25 grams i embolicats en plàstic, que a falta dels resultats de laboratori podria tractar-se també d’èxtasi o d’algun altre derivat amfetamínic.

Els agents van comptabilitzar un total de 23 bosses de 1.000 unitats cadascuna, contenint dos tipus diferents de pastilles: 9 bosses amb pastilles en forma de núvol i color rosaci i 14 bosses amb pastilles de color grisenc amb el logotip d’una coneguda marca d’automòbils. Es van realitzar proves amb el dispositiu droga-test, donant positiu en èxtasi o MDMA, per la qual cosa es va procedir a la immediata detenció de l’home per un presumpte delicte de tràfic de drogues.

Dades

L’any 2019, les forces i cossos de seguretat van confiscar a Espanya 267.632 pastilles d’èxtasi. Aquesta actuació al Vendrell suposa, per tant, un important cop al narcotràfic i distribució d’MDMA a Espanya.

El consum d’èxtasi pot produir, de forma immediata, nombrosos efectes adversos per a la salut, des de nàusees, sudoració, visió borrosa o contractura involuntària dels músculs de mandíbula, fins a la mort ocasionada per sobredosi.

El detingut aquest diumenge és un home de 40 anys, nacionalitat espanyola i veí del mateix municipi del Vendrell, va ingressar a la presó -en situació de comunicada i sense fiança-, segons va dictaminar el jutjat en funcions de Guàrdia del Vendrell.

També et pot interessar

Comentaris