Roba un vehicle a Calafell per cometre assalts a comerços del Camp de Tarragona

Una policia amb estris procedents de robatoris. (Fotografia: Mossos d’Esquadra)
20/10/2020 - 19:00h

Veí de Roda de Berà i de 20 anys, ja ha ingressat a la presó per ordre d’un jutjat del Vendrell

Agents de la Policia de la Generalitat–Mossos d’Esquadra del Grup de Delinqüència Urbana de Tarragona van detenir dijous passat a Roda de Berà (Tarragonès) un home de 20 anys, de nacionalitat espanyola i veí del municipi, com a presumpte autor de dotze delictes. Concretament, pertinença a grup criminal, dos delictes de furt d’ús de vehicle, quatre furts, una estafa, un robatori amb violència, contra la salut pública i dos robatoris amb força.

La investigació es va iniciar el passat 15 de setembre quan els Mossos d’Esquadra van tenir coneixement que s’havien produït furts en dos establiments comercials del Barcelonès i Tarragonès on els autors s’havien desplaçat amb un vehicle sostret el 13 de setembre al municipi de Calafell. En aquests robatoris l’import sostret superava els 2.000 euros.

El seu modus operandi consistia en carregar el carret de la compra d’establiments comercials amb el màxim de productes de valor i sortir per la porta d’emergència. Una vegada fora, un dels membres del grup de delinqüents esperava dins d’un vehicle sostret per fugir amb la mercaderia. L’objectiu del grup era robar en establiments comercials de gran afluència per dificultar la identificació dels integrants per part dels vigilants de seguretat.

El mateix 15 de setembre van cometre un altre furt, per valor d’uns 1.000 euros, en un altre establiment de Tarragona i una estafa en una gasolinera de Valls on va fer benzina sense abonar l’import.

Al dia següent, van cometre dos furts més en dues botigues de Roda de Berà i Tarragona, en les quals va robar objectes per valor d’uns 3.500 euros.

El 26 de setembre van robar un vehicle que estava estacionat a Roda de Berà. L’1 d’octubre van cometre un robatori violent en un supermercat del mateix municipi. En aquesta ocasió, una integrant del grup va intentar sortir per la porta d’emergència amb un carret ple quan va ser sorpresa per una treballadora. En la fugida, va esgarrapar-li i retorçar-li el braç i li va provocar un esquinç. La lladre va aconseguir sortir i fugir amb l’arrestat el qual l’estava esperant fora amb un cotxe.

Amb tots els indicis incriminatoris i les proves recollides al llarg de la investigació, els Mossos d’Esquadra van detenir el 15 d’octubre el principal responsable dels diferents robatoris.

El mateix dia de la detenció es van realitzar dues entrades i perquisicions a Roda de Berà on es va localitzar una plantació amb 150 plantes de marihuana, motiu pel qual també se li va atribuir un delicte contra la salut pública.

En l’escorcoll també es van intervenir part dels objectes sostrets i d’altres provinents d’un robatori en un traster de Torredembarra i un domicili a Roda de Berà.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions relacionades amb el cas.

El detingut, amb nombrosos antecedents policials, va passar dissabte a disposició judicial davant del jutjat en funcions de guàrdia del Vendrell i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.

També et pot interessar

Comentaris