El Vendrell neteja el quatre de vuit de Josep Cañas

Ricard Vinyals
14/10/2020 - 19:00h

El monument als castellers s’havia enfosquit per la proximitat de les fulles dels arbres que l’envolten

L’Ajuntament del Vendrell ha començat les tasques de neteja del monument als Castellers que hi ha a l’avinguda Jaume Carner, un quatre de vuit esculpit per l’artista banyerenc Josep Cañas.

PUBLICITAT

Els treballs de neteja s’allargaran tota aquesta setmana i van a càrrec de l’empresa Lesena Serveis Integrals al Patrimoni, experta en el tractament de la pedra.

La neteja consisteix en tirar aigua a pressió contra el monument per arrencar-li els troços de fulles que l’han anat enfosquint amb el pas del temps, a més d’emprar puntualment un raspall i aigua amb lleixiu al 10%.

Des del grup municipal de Pel Vendrell Primàries, el seu regidor, Josep Maria Llasat, recorda que va presentar una moció al ple del mes de desembre de l’any passat precisament perquè es netegés la construcció a les portes de la capitalitat de la cultura catalana que el Vendrell exerceix aquest any 2020.

PUBLICITAT

Finalment, després que es tallés al mes d’agost el pollancre que embrutava la pedra, la qual cosa “s’hauria d’haver fet al gener” –recalca Josep Maria Llasat–, el mateix grup polític es felicita que s’hagi complert la seva proposta i espera que durant aquest mes d’hivern el consistori encarregui la poda de l’arbrat que tapa la visibilitat de l’emblemàtic monument, obra de Josep Cañas.

També et pot interessar

Comentaris