L’Ajuntament de Vilafranca fa un avís urgent per als usuaris de Dentix

08/10/2020 - 17:27h

És molt important que les persones afectades es dirigeixin a la clínica Dentix de Vilafranca al més aviat possible mentre romangui oberta

La cadena de clíniques dentals Dentix ha presentat aquesta setmana un concurs de creditors, per la qual cosa la clínica de Vilafranca, malgrat que de moment segueix oberta, ja no està en disposició de prestar tots els serveis  odontològics contractats a les persones usuàries. Els usuaris que no estiguin rebent el seu tractament poden demanar la resolució del contracte i, si escau, del préstec associat per al pagament. Hi cap la possibilitat que els pacients siguin finalment reubicats per Dentix en alguna una altra clínica dental per seguir amb els seus tractaments sense cap cost afegit.

Els afectats que tinguin subscrit un contracte amb una financera vinculat al tractament a través de la pròpia clínica poden paralitzar el pagament de les quotes a les financeres pels seus tractaments no finalitzats i reclamar  la devolució de la part ja abonada. Això es pot fer en el cas que el valor del tractament dental efectivament rebut fos menor a  la suma de les quotes ja abonades, per la qual cosa és necessari presentar una reclamació davant l’entitat de crèdit.

Tanmateix, els afectats que hagin pagat els tractament en efectiu difícilment podran recuperar els diners avançats, ja que els consumidors són els últims a cobrar en un concurs de creditors.

És molt important que les persones afectades es dirigeixin a la clínica Dentix de Vilafranca al més aviat possible mentre romangui oberta per sol·licitar la documentació següent:

  1. Història clínica.
  2. Factura de la part dels serveis efectivament prestats.
  3. Sol·licitud de cancel·lació del tractament dental i restitució dels imports dels serveis no prestats.
  4. Emplenar full oficial de reclamacions exposant que no es pot seguir amb el tractament en haver-se presentat concurs de creditors per part de Dentix.

Les persones afectades poden dirigir-se al Servei Municipal de Consum de l’Ajuntament, demanant cita prèvia al telèfon 938920358 o al correu electrònic omic@vilafranca.org per informar-se dels passos que cal seguir i tramitar, si escau, la reclamació a la financera. Cal portar còpia de tota la documentació:

  1. Pressupost del tractament acceptat.
  2. Contracte de finançament.
  3. Extracte dels rebuts pagats a la financera.

Anna Doblas, regidora de Salut i Consum de l’Ajuntament de Vilafranca, ha explicat que “l’Ajuntament mostra la seva empatia i solidaritat amb els afectats” i, per això, “des del Servei Municipal de Consum, els acompanyarem en la gestió de les reclamacions”. En aquest sentit, Doblas demana a la ciutadania afectada que “es posi en contacte amb nosaltres i ens facin arribar la màxima informació o documentació”. Per una altra banda, la regidora també ha destacat que la col·laboració entre les administracions i els ens competents en matèria de consum és bàsica per poder solucionar el problema amb el que es troben els afectats. En aquest sentit, s’està a l’espera de seguir les instruccions que determini l’Agència Catalana de Consum.

També et pot interessar

Comentaris