ERC reclama finançament perquè el pla de reindustrialització sigui efectiu

Pol Pagès i LluÏsa LLop durant la roda de premsa a la seu comarcal d’ERC
06/10/2020 - 18:35h

Els republicans aposten per la conversió cap al cotxe elèctric i autònom, el suport a l’agroindústria i l’impuls de la transició ecològica com a pilars centrals

Concretar acords. Aquesta ha de ser la prioritat i l’objectiu de la Taula per a la reindustrialització de la comarca, segons ha dit Esquerra Republicana en una roda de premsa aquest migdia.

Per la formació independentista, la Taula -que s’ha reunit només dues vegades en tot el mandat-, “no pot ser només una fotografia sinó que ha d’avançar per acordar i consensuar les línies estratègiques per la reindustrialització de la comarca”, asseguren.

Per ERC és bàsic que la Taula abordi els problemes i plantegi solucions. “Seria un desastre que l’espai per a la industrialització continués paralitzat, calen decisions i actuacions perquè el sector industrial a la comarca és essencial i està en perill” ha exposat Pol Pagès, president republicà a l’Alt Penedès.

Per Pagès “cal una resposta immediata i a l’alçada del repte econòmic i social que es planteja també a nivell de país” ja que la pèrdua de pes i teixit industrial representa la destrucció d’un dels eixos centrals en els que se sostenia l’economia comarca.

A més, la desparició de la indústria, també comportarà, segons Pagès, l’eliminació de llocs de treball qualificats amb la pèrdua de valor afegit, i amb el drama social que significa per les famílies afectades i tot el territori en general.

En aquest sentit Pagès aposta perquè la Taula per la reindustrialització de la comarca hi siguin presents els electes del territori així com els agents socials i econòmics implicats en el teixit comarcal. “Cal que la Taula serveixi per posar en valor allò en què la comarca és forta i traçar les línies estratègiques de futur”.

En aquest sentit el portaveu republicà va reiterar l’aposta d’ERC per reconvertir la indústria auxiliar del ‘automòbil cap al vehicle elèctric i autònom; per donar suport a l’agroindústria i la creació de la regió agroalimentària al Penedès; i per l’impuls d’un pla ambició per avançar en la transició ecològica.

Proposta al Parlament

Per reforçar la demanda d’un pla de reindutrialització comarcal el grup republicà del Parlament impulsa una proposta de resolució que es votarà en les properes setmanes.

La diputada Lluïsa Llop afirma que “és imprescindible que tots els àmbits de treball es trobin en una taula per planificar com capgirem aquesta situació, per això cal que els diputats del Penedès de tots els grups també formin part de la taula per lligar el Parlament en la solució de la crisi industrial que patim”.

Per Llop és essencial que la Taula de reindustrialització no es limiti a ser una “fotografia” de bones intencions i passi a formar part de la solució. “Cal obrir la taula a tots els actors relacionats per poder enfortir la posició del Penedès, sense ser fort i tenir uns objectius clars serà impossible que ens en sortim” va concloure.

També et pot interessar

Comentaris