Un grup de mestres enregistra una cançó per treballar hàbits d’higiene

Avatar
30/09/2020 - 21:31h

La cançó “Si tots ho fem” té la intenció de treballar les mesures de prevenció: mans, distància, mascareta

Durant l’estiu mentre es preparava l’inici del curs escolar, i amb les noves instruccions sobre les mesures de protecció i higiene davant del SARS-Co2, la Yolanda Vallvé, directora de l’Institut Escola Àngel de Tobies del Vendrell, va pensar que fer una cançó, podia ser la millor manera d’ensenyar-ho als nens i nenes de les llars, escoles i instituts.

PUBLICITAT

L’objectiu era crear una eina per donar a conèixer què, com i quan s’ha de dur a terme la prevenció dins i fora de les aules. Amb aquesta idea es va posar a treballar amb la lletra mentre Joan Comaposada mestre de l’Escola Puigsoler de Sant Vicenç de Castellet composava la música i Marc Martínez, mestre de primària, produïa i feia els seus tocs amb l’arranjament.

El 5 de setembre s’enregistrava la cançó amb la col·laboració de diferents mestres i músics. Hi van ser el mateix Joan Comaposada (teclat i cors), Marc Martínez (guitarra), Carla Galiot (veu), Joan Ramon Quirante (trombó), Roger Andorrà (saxo), Marc Culebras (trompeta), Cristina Aguilella (baix), Ferran Pou (bateria).

PUBLICITAT

Família i alumnes de diferents escoles i instituts de la provincia de Tarragona, han col·laborat i participat en la gravació del vídeo de la cançó.
D’aquesta gran implicació n’ha sortit la cançó “Si tots ho fem” .
Així, el que va començar com una simple lletra va anar agafant cos, fins a elaborar un gran projecte, ple d’il·lusió i molta música. “Si tots ho fem” és una cançó que ensenya els tres aspectes fonamentals: el rentat de les mans, la distància social i la mascareta a ritme d’ska, latin, i reggaeton.
La cançó s’ha posat a disposició de tot els centres educatius de Catalunya com una eina més, per ajudar a afrontar, tots plegats el retorn a les aules.

També et pot interessar

Comentaris