Polèmica per la ubicació prevista d’un dipòsit d’aigua a Mas Astor del Vendrell

La zona boscosa que els veïns de Mas Astor veuen amenaçada.
25/09/2020 - 08:00h

La Junta de Compensació de la urbanització vendrellenca reclama que l’obra es faci més allunyada per evitar-ne l’impacte

Veïns de la urbanització Mas Astor del Vendrell han convocat una concentració de protesta per aquest divendres a les 10h a la plaça Vella contra l’emplaçament i característiques d’un dipòsit regulador d’aigua en cas d’avaria que el Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) preveu construir en una zona boscosa d’uns 6.000 metres quadrats a tocar de la urbanització.

En concret, a l’alçada del número 48 del carrer Migdiada, segons ha lamentat el president de la Junta de Compensació de Mas Astor, Frank Gálvez.

D’acord amb l’“escassa informació” que asseguren haver pogut aconseguir els veïns al marge del CAT i l’Ajuntament del Vendrell, amb els quals es reuniran dimarts, el dipòsit d’aigua afectarà una zona d’aproximadament un centenar de metres de llarg i 60 d’amplada.

A més, Gálvez diu que “el dipòsit tindrà un gran impacte visual perquè suposarà un mur d’uns cinc metres d’alçada”.

La solució que proposen els veïns contraris a la ubicació del dipòsit, tot i que no a la seva construcció, és que “l’enretirin una trentena de metres més cap al Fondo del Mata, perquè ja no el veuríem des de la urbanització”.

La mesura, que els veïns portaran a la reunió de dimarts, acostaria l’equipament fins a un centenar de metres de l’àrea recreativa municipal.

Frank Gálvez reclama que tant la junta de compensació com l’Associació de Parcel·listes de Mas Astor, amb els quals estan d’acord, tinguin accés a tota la documentació del projecte com a part interessada. Aquest s’hauria començat a dissenyar el 2018, conclou Gálvez.

Llicència municipal
El regidor d’Aigües de l’Ajuntament del Vendrell, Alfons Herrera, ha explicat que el dipòsit es construirà en uns terrenys municipals, però que es tracta d’una obra supramunicipal per la qual no cal que el CAT tingui el permís del consistori vendrellenc.

“No hem de donar llicència municipal, només cal que ens ho comuniquin”, ha dit Herrera, que també apunta que el CAT va oferir una compensació econòmica a canvi de la cessió dels terrenys.

Tanmateix, l’Ajuntament del Vendrell ha demanat al CAT que aquest valor econòmic, al voltant d’uns 68.000 euros, els el paguin “amb serveis”, explica el regidor.

Això vol dir, per exemple, que el CAT construirà una canonada d’evacuació d’aigües fecals de Mas Astor a la xarxa que prové de la zona del Francàs.

El nou dipòsit permetrà emmagatzemar uns 25.000 metres cúbics d’aigua.

També et pot interessar

Comentaris