Treball conjunt dels consells comarcals per potenciar el teixit industrial del Penedès

Assistents a la reunió celebrada a l’Arboç.
Avatar
21/09/2020 - 13:28h

Els dos ens aposten per la diversificació i l’equilibri entre sector primari, terciari i l’industrial

Els presidents dels consells comarcals del Baix i l’Alt Penedès, Joan Sans i Xavier Lluch, respectivament, es van reunir divendres per compartir estratègies sobre el futur del teixit industrial a ambdós territoris davant els anuncis de tancaments totals o parcials d’empreses com Bosch o Saint Gobain.

Davant això, tots dos ens comarcals volen sumar energies i esforços per contribuir a l’estratègia sobre el futur industrial al territori i en defensa dels llocs de treball.

PUBLICITAT

Segons han apuntat els dos presidents penedesencs, defensen que la Vegueria del Penedès ha de saber diversificar el seu teixit productiu i establir un equilibri entre el sector primari (la pagesia i el sector del vi i la vinya), el sector industrial multisectorial i també el sector terciari, on el turisme hi juga un rol predominant.

Al mateix temps, reclamen a la Generalitat un paper actiu per salvar el màxim de llocs de treball i d’empreses, i alhora recorden la necessitat d’inversions al territori (especialment en infraestructures clau), polítiques actives d’ocupació, formació i reconversió industrial.

PUBLICITAT

Joan Sans i Xavier Lluch han conclòs que és necessari crear un espai de trobada i de treball conjunts a escala intercomarcal per actuar ràpid i eficientment en cas de futurs escenaris de perill per al territori; i que cal compartir estratègies, informacions i oportunitats i fer reivindicacions conjuntes davant les administracions superiors, per fer les dues comarques més competitives.

En aquest sentit, proposaran també espais de trobada amb la resta de comarques de la vegueria penedesenca, el Garraf i bona part de l’Anoia, sense oblidar el rol de la Delegació del Govern de la Generalitat, que creuen que ha de fer d’enllaç amb els programes de promoció i creixement industrials en clau de país.

A la reunió també hi van participar els vicepresidents comarcals Albert Tort (Alt Penedès) i Jaume Casañas (Baix Penedès).

També et pot interessar

Comentaris