Continua augmentant la xifra de positius per Covid-19 al Penedès

FOTO: FREEPICK
Avatar
18/09/2020 - 20:00h

L’última setmana, l’Alt i el Baix Penedès han sumat 182 nous contagis, 36 més que la setmana passada, però baixa l’Rt

El risc de rebrot per Covid-19 continua baixant a Catalunya. El Departament de Salut va notificar ahir que la xifra ha passat de 154,31 a 150,91, un descens que tot i ser lent fa molts dies que es manté. Malgrat la baixada, les xifres acumulades de malalts i sospitosos d’haver-se infectat no paren de créixer a tot el territori. El Penedès, durant els darrers set dies, ha notificat 182 nous positius, 36 més dels que havia reportat la setmana passada.

Malgrat aquest augment, continua descendint la Taxa de reproducció Efectiva (Rt) de la malaltia, que tant a l’Alt Penedès com al Baix se situava aquest dijous al 0,9, mentre que fa només una setmana era l’1,1.

Amb els nous positius, l’Alt Penedès ja suma des del març 1.407 persones infectades per SARS-CoV-2, mentre que al Baix Penedès la xifra s’eleva fins als 1.023. Les dues capitals de comarca, Vilafranca i el Vendrell, són les zones on més positius s’acumulen i on hi ha l’increment més gran setmana rere setmana.

PUBLICITAT

A Vilafranca, per exemple, des del març ja s’han notificat 739 malalts, 54 més que la setmana passada. Al Vendrell hi ha un acumulat de 471 positius des del començament de la pandèmia, 49 més que fa set dies.

El que també ha augmentat aquesta setmana és la xifra de defuncions al territori a conseqüència de la Covid-19. Actualment ja són 277 morts, amb el que hi ha hagut la darrera setmana a l’Alt Penedès.

I la xifra de sospitosos d’haver-se infectat per nou coronavirus es manté també amb tendència ascendent. Des del març hi ha hagut 22.879 penedesencs que han reportat símptomes de la malaltia, uns 1.300 més que la setmana anterior. Tot i la pujada, aquesta és molt menor que la que es registrava fa unes setmanes, amb augments que van arribar a superar les 3.000 persones en només set dies.

PUBLICITAT

Baixen els ingressats
El Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i Garraf ha emès aquest dilluns, com cada setmana, el seu informe de seguiment de la Covid-19 als seus centres hospitalaris. Cal destacar que des de l’inici de l’estiu tots els positius o sospitosos de Covid-19 que necessiten hospitalització es porten a l’Hospital Residència Sant Camil de Sant Pere de Ribes.

Aquesta setmana, el total de pacients ingressats amb patologies respiratòries o sospita de Covid és de 18, dos menys que en l’informe de la setmana passada. La xifra de persones mortes confirmades per Covid-19 és de 116 des que es va iniciar la pandèmia, el mateix nombre que fa dues setmanes. I les altes hospitalàries des que es va iniciar la pandèmia han arribat ja a les 480, 17 més que la setmana passada.

També et pot interessar

Comentaris