Donació al Vendrell dels emblemàtics mosaics de Coma-ruga

Acte simbòlic de donació dels mosaics a l’Ajuntament del Vendrell.
Avatar
15/09/2020 - 17:30h

Els treballs de Santiago Padrós es podran veure al futur espai museogràfic del Tabaris del barri marítim vendrellenc

En el marc del projecte Feder del barri marítim de Coma-ruga, s’ha arribat a un acord amb el propietari dels mosaics de l’antic Balneari Brisamar, Urbano Rifaterra, per tal de fer la donació gratuïta de l’obra a l’Ajuntament del Vendrell, acte que es va oficialitzar aquest dilluns.

PUBLICITAT

Es tracta de dos mosaics,  denominats Els Elements, que decoraven la façana principal del desaparegut Balneari Brisamar, el darrer treball que va realitzar l’artista Santiago Padrós per a la Societat Brisamar.

La temàtica d’aquests dos mosaics fa referència a la tradicional concepció de la constitució de l’Univers: terra, aigua, aire i foc. En un mosaic està representat l’element de l’aigua, a través de les onades i peixos, així com la terra amb tons marrons en la part inferior de l’obra.

Padrós, nascut el juny del 1918 a Terrassa i mort al Vendrell l’1 de maig del 1971, podria haver incorporat un ammonit i un trilobit, dos fòssils d’espècies extintes com a referent dels orígens.  Pel que fa a l’altre mosaic, hi apareix el foc, mitjançant unes flames i el sol.  Mentre que l’aire s’aprecia en la part superior del mosaic, amb el color blau del cel i el vol dels ocells.

PUBLICITAT

Aquests mosaics es preservaran i seran exposats en el futur edifici Tabaris del barri marítim vendrellenc, que dedicarà un dels seus espais a la informació i difusió d’aquesta disciplina i del llegat artístic mosaïcista de Santiago Padrós.

En aquest sentit, conjuntament amb la rehabilitació dels mosaics del Cinema Teatre Brisamar i la piscina Tabaris, es tracta que tant el resident com el turista puguin descobrir, admirar i comprendre la seva obra.

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, i la regidora de Cultura, Silvia Vaquero, han agraït la generositat del propietari d’aquests mosaics que s’incorporaran a l’espai museogràfic de l’edifici Tabaris com una de les intervencions artístiques incloses en el projecte Feder de Coma-ruga.

També et pot interessar

Comentaris