L’Ajuntament de Calafell invertirà 270.000 euros en la solució a la inundació als passos sota la via del tren

Avatar
12/09/2020 - 17:00h

També engegarà un programa de manteniment preventiu per mantenir el bombeig sempre al dia

L’Ajuntament de Calafell invertirà 270.000 euros en el projecte que resoldrà la inundació als passos sota la vida del ferrocarril. L’actuació, que sortirà a licitació properament, inclou 60.000 euros anuals de manteniment i conservació.

PUBLICITAT

El projecte atendrà les variadíssimes casuístiques que presenten les actuals instal·lacions de bombeig i desaigüe. No inclourà els passos situats dins del recinte de les dues estacions, destinats a intercomunicar les andanes, que són responsabilitat d’Adif. Dins del projecte hi entra la reparació i manteniment de fonts del municipi, ja que els seus problemes de funcionament són pràcticament els mateixos.

El tinent d’alcalde d’Ecologia Urbana, Aron Marcos, explica que “només començar aquest mandat vam encarregar una auditoria tècnica dels passos per detectar les causes que provoquen freqüents inundacions, quan de bombes n’hi a a tots ells”. Marcos afegeix que “hem localitzat mancances d’allò més diverses”.

PUBLICITAT

Per exemple, els tècnics han localitzat bombes insuficients per al cabal que han d’evacuar. També bombes ben dimensionades, però que envien l’aigua a un desaigüe massa petit que no pot engolir l’aigua bombada. Una altra mancança són equips de bombeig que no disposen de grup electrogen i que deixen de funcionar quan se’n va l’electra, situació no infreqüent quan hi ha un aiguat. Finalment, també hi ha casos que les bombes són difícilment accessibles per fer-hi reparacions.

“Ara farem les obres de millora, però després continuarem l’actuació amb un manteniment, que serà més preventiu que correctiu, amb la intenció de mantenir sempre al dia i en estat òptim totes les instal·lacions”, conclou el regidor.

També et pot interessar

Comentaris