VeC vol una fiscalitat “més social, verda i amb perspectiva de gènere”

Avatar
12/09/2020 - 12:00h

El grup creu que el govern “s’ha de posar les piles”

Vilafranca en Comú va fer arribar al govern al mes de juliol un seguit de propostes de cara a les ordenances fiscals pel 2021 que van en la direcció de posar en marxa, segons apunten, “una fiscalitat més social i progressiva, més verda i sostenible mediambientalment i amb perspectiva de gènere”.

PUBLICITAT

Vilafranca en Comú considera que ja és hora de “posar-se les piles” i no ajornar més els canvis per afrontar la crisi sanitària, econòmica, social i mediambiental actual.

Les propostes que ha presentat Vilafranca en Comú van en la línia d’assolir una major equitat i progressivitat fiscal amb la modificació de l’impost de l’IBI que signifiqui un augment d’aquest pel 0,85% dels impositors i la reducció via bonificacions i subvencions per als impositors amb una situació més desfavorable, a les cooperatives i als establiments culturals. També es proposa establir la tarificació social (en els preus públics de l’Escola Municipal de Música, les instal·lacions esportives i culturals.

PUBLICITAT

Pel que fa a la millora de la sostenibilitat proposa la modificació de la taxa de gestió de residus per tal de fomentar la reducció, selecció i reciclatge així com desgravacions fiscals per als vehicles híbrids. Quant a l’impuls de l’activitat econòmica i comercial local es proposa estimular la reforma d’habitatges i comerços.

Vilafranca en Comú també demana que s’incorpori la perspectiva de gènere en el pressupost per tal de conèixer l’impacte diferencial de despeses i ingressos entre les dones i els homes i els diferents grups de dones i homes.

També et pot interessar

Comentaris