Aquest dilluns entra en funcionament el nou Centre de Diàlisi del Vendrell integrat al CAP Botafoc

07/09/2020 - 10:30h

El centre ha incorporat a les seves instal·lacions mesures i protocols sanitaris de seguretat davant la COVID-19 per protegir els professionals i els usuaris

Aquest dilluns el nou Centre de Diàlisi del Vendrell, integrat en el Centre de Salut Botafoc, obre el seu servei. L’empresa Fresenius Medical Care ha realitzat una inversió d’1.500.000 euros en les instal·lacions per a dotar-les dels sistemes més avançats en l’atenció als pacients renals.

El Centre de Diàlisi El Vendrell completa així la cartera de serveis sanitaris prestats en el Centre de Salut Botafoc, un equipament que es va posar en marxa el mes de juny de 2020 amb la inauguració del consultori mèdic. A més d’acollir el Centre de Diàlisi El Vendrell, el Centre de Salut Botafoc centralitza els serveis de pediatria, ginecologia, odontologia, salut mental i psicologia infantojuvenil de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) del Vendrell.

La inversió conjunta realitzada per Fresenius Medical Care i la Xarxa de Santa Tecla al Centre de Salut Botafoc del Vendrell supera els 5 milions d’euros.

Aquest nou espai disposa de tres àmplies sales de tractament dotades amb 20 llocs, equipats amb Sistemes Terapèutics 5008 (monitors de composició corporal) i màquines d’hemodiàlisi convencional i d’hemodiafiltració d’alt volum, una tècnica que augmenta notablement l’eliminació de substàncies tòxiques i evita el desenvolupament de complicacions cardiovasculars. El centre, a més, disposa d’una planta de tractament d’aigües de doble osmosi inversa que garanteix el subministrament d’aigua de qualitat per produir líquid de diàlisi ultrapur. Així mateix, compta amb un sistema d’estalvi d’aigua que, juntament amb les funcions autoflux dels Sistemes Terapèutics 5008, fa que s’optimitzi l’ús de recursos naturals com l’aigua, l’electricitat i la sal.

Així mateix, i atenent a l’actual situació derivada de la crisi sanitària ocasionada pel coronavirus, l’organització i l’equip de treballadors que formen part de centre del Vendrell, han implantat en les seves instal·lacions mesures i protocols sanitaris de seguretat per protegir els professionals i per poder atendre de manera segura, satisfactòria i eficient les demandes i necessitats de tots els pacients de diàlisi.

Amb la seva adhesió a l’àrea sanitària de la província tarragonina, aquest centre permetrà el desdoblament de l’actual activitat de la unitat FMC Tarragona i aproparà aquest servei sanitari a tots els pacients d’hemodiàlisi de la zona del Baix Penedès. El centre del Vendrell tindrà quatre torns a la setmana en horari de 8:00 a 19:00 h, de dilluns a dissabte.

També et pot interessar

Comentaris