Mar Galeano abandona el PDeCAT i formarà part del govern socialista al Vendrell

03/09/2020 - 11:04h

La regidora i cap local del PDeCAT passa com a regidora no adscrita i assumirà la regidoria de Cultura Popular

La regidora del PDeCAT a l’Ajuntament del Vendrell, Mar Galeano, ha decidit abandonar el partit i passarà a ser no adscrita per incorporar-se a l’Equip de Govern que presideix l’alcalde socialista, Kenneth Martínez. A través d’un comunicat la regidora vendrellenca ha explicat que la seva decisió s’argumenta en la “necessitat d’unitat que el nostre municipi necessita i crec que ara és necessari anar un pas enllà”. Galeano es refereix a la signatura del document a càrrec de diferents grups polítics sobre la Taula de Reactivació Econòmica i Social que busca repensar el model de ciutat de futur adoptant diverses mesures per pal·liar les conseqüències de la crisi de la Covid-19.

Galeano defensa que la decisió l’ha estat considerant els darrers mesos i explica en què coincideix amb el PSC “pel que fa a la necessitat que el Govern municipal representi totes les sensibilitats del Vendrell i la meva presència ajudarà al fet que el Govern pugui tirar endavant els grans projectes de ciutat que el nostre municipi necessita”.

Mar Galeano, que assumirà la regidoria de Cultura Popular, ha incidit en què “sóc fidel a les meves idees, però el que faig ho faig tenint la mirada en clau local, del municipi, i el que tinc molt clar és que no vull decebre els meus associats i vilatans, que m’han mostrat la seva confiança i m’han demanat en diverses ocasions que pregui aquesta decisió”.

Un flirteig consumat

Galeano ha fet la petició de deixar la militància del PDeCAT, del qual n’és actualment cap local. “Prenc aquesta determinació per a on dificultar l’actual situació del partit al qual he estat associada des de la seva creació i amb el que combrego ideològicament”.

Es dona la casualitat que tot just ara fa un mes Junts pel Vendrell alertava que Galeano flirtejava amb el Govern de Kenneth Martínez, un extrem que en aquestes pàgines la mateixa regidora ja deixava entreveure que podria ser una realitat.

Tot i figurar en el número 3 a les passades municipals Galeano va entrar al consistori vendrellenc arran de la dimissió de la qual era cap de llista, Eva Serramià. Junts pel Vendrell va obtenir dos regidors.
Ara el govern de Kenneth Martínez comptarà amb una majoria de dotze regidors, 8 del PSC, 2 de Cs, 1 d’AVP i 1 la regidora no adscrita, en aquest cas la darrera en incorporar-s’hi, Mar Galeano.

L’Ajuntament encara no ha fet oficial la incorporació de Galeano a l’Equip de Govern.

També et pot interessar

Comentaris