La basílica de Santa Maria ja llueix les estelades

Imatge de Jose Paredes del moment que es penjava una estelada a Santa Maria
27/08/2020 - 11:04h

Aquest dimecres a la nit s’ha fet l’acte de penjada d’estelades recordant al vilafranquí Jordi Figueras Roma

Aquest dimecres a mitjanit s’ha dut a terme la penjada d’estelades a les torres de la basílica de Santa Maria de Vilafranca del Penedès com a un dels actes relacionats amb la Festa Major per part de la Barraca, organització de l’Esquerra Independentista de l’Alt Penedès.

En l’acte s’ha volgut homenatjar el jove vilafranquí Jordi Figueras Roma, mort en un accident d’helicòpter, amb un cartell negre on es podia llegir Roma.

Imatge de Jose Paredes

Tot i això, des de la Barraca han decidit no programar els esdeveniments que des de fa més de 15 anys realitzen durant la Festa Major.

En un comunicat oficial, el grup ha recalcat que consideren que les mesures sanitàries són imprescindibles per frenar els contagis i el virus, però que aquestes haurien de facilitar els actes culturals, no limitar l’organització. Per aquest motiu, donen suport als administradors i administradores d’enguany.

A més, destaquen que la crisi de la COVID-19 ha posat en relleu la precarietat laboral en el sector cultural i la manca d’ajut per part de les diferents entitats. Segons l’organització, la cultura constitueix una dimensió fonamental de la vida comunitària i és imprescindible per a teixir societats crítiques i solidàries.

També et pot interessar

Comentaris