Ajuts per a famílies que no poden pagar el menjador escolar

21/08/2020 - 18:00h

El coronavirus no permetrà el servei de bus als migdies a Calafell

Calafell no tindrà servei de bus escolar els migdies durant aquest proper curs, davant la impossibilitat d’oferir-lo per les mesures contra la Covid-19. És per això que l’Ajuntament de Calafell donarà ajuts destinats a les famílies que no puguin pagar el menjador escolar. Aquests ajuts ja estaran disponibles aquest setembre, coincidint amb l’inici del curs acadèmic. Són ajuts a l’educació que complementaran les beques menjador que atorga el Consell Comarcal del Baix Penedès, i que també cobriran altres necessitats de les famílies.

El transport escolar als migdies és del tot inviable tècnicament el proper curs, segons diu el consistori calafellenc. Així, la sortida esglaonada de l’alumnat dels centres, mesura destinada a prevenir contagis, fa impossible completar una ruta d’anada i tornada durant la pausa dels migdies. Ja en els cursos anteriors aquests horaris estaven al límit i hi havia infants que tenien només 20 minuts per dinar a casa abans de tornar a agafar el bus. Però amb els protocols de la pandèmia resulta impossible.

El tinent d’alcalde de Mobilitat de l’Ajuntament de Calafell, Miguel Ángel Perín, precisa que “l’ajut de menjador no té caràcter general i, en particular, no és una compensació per suplir el servei d’autobús”. “Els ajuts seran per a famílies que acreditin tenir dificultats per assumir el cost del menjador. Recordem, a més, que la quota de l’autobús també baixarà, ja que no es donarà el mateix servei”, afegeix Perín.

De la seva banda, la tinent d’alcalde d’Igualtat i Drets del consistori calafellenc, Helena Rubio, recorda que cada any destinen “una partida econòmica a complementar les beques menjador, en els casos que hi ha una necessitat avalada pels serveis socials municipals i que no hagi quedat prou en coberta”. “Però també atenem necessitats relatives a material escolar, ulleres, activitats extraescolars si són positives per a infants amb família desestructurada, o l’assistència a la llar d’infants, etc.”, ha afegit.

També et pot interessar

Comentaris