Queixes veïnals per la brutícia al barri de Sant Salvador

Ricard Vinyals
21/08/2020 - 11:30h

La regidora de Recollida de residus del Vendrell, Núria Rovira, va visitar el dijous diverses zones

La comunitat de veïns del carrer Francolí del barri marítim de Sant Salvador del Vendrell ha mostrat la seva queixa pública per l’estat del solar que hi ha a l’indret, en el qual, segons apunten els veïns, s’hi acumulen des de fa temps restes de poda i de brutícia que l’Ajuntament del Vendrell no recull. La regidora de Recollida de residus, Núria Rovira, va acudir precisament el dijous al matí a l’indret i reconeix que, juntament amb altres llocs del municipi, aquest és un dels punts negres pel que fa a l’acumulació de deixalles. En aquest sentit, apunta que ja ha contactat amb l’empresa adjudicatària del servei de recollida, EcoBP, perquè solucioni la situació.

PUBLICITAT

Montse Rosell, una de les veïnes que passen els estius a la segona residència en aquesta zona de Sant Salvador, assegura que ja s’han queixat: “Hem trucat sovint i hem enviat mails a l’Ajuntament, però, tot i que van venir el primer cap de setmana de juliol a recollir una part de les restes de poda que hi havia, el solar no va quedar net ni molt menys”. A l’esplanada, que és força gran, hi aparquen molts vehicles. Unes setmanes més tard, el 23 de juliol, l’associació veïnal de l’indret es va reunir amb tècnics municipals i l’alcalde, Kenneth Martínez, per tornar a demanar-los la neteja del solar: “Però només vam obtenir bones paraules i la situació segueix igual o pitjor”, afirma Montse Rosell. “L’estat lamentable del solar provoca que els vianants, a l’arribar-hi, baixin de la vorera i caminin pel mig del carrer. Això suposa un perill d’atropellament en un carrer amb molt de trànsit”, diu també Rosell, que conclou que els contenidors d’escombraries sovint són plens.

PUBLICITAT

Visita de la regidora

Així, la regidora Núria Rovira va fer el dijous una visita a l’indret. En aquest sentit, reconeix al 3d8 que “hi ha restes de poda acumulada en un solar en què, com que hi ha cotxes aparcats, el camió de recollida té dificultats per accedir-hi”. “L’empresa EcoBP s’ho mirarà i si no ho pot resoldre, hi anirà el Ventall per triturar la poda in situ o recollir-la manualment”, afegeix Rovira.

La regidora encarregada de l’àrea municipal de Recollida de residus també va visitar altres indrets on sovint s’hi acumulen restes de poda i deixalles. Així, per exemple, Rovira reconeix que hi ha aquesta problemàtica a l’aparcament entre els carrers Abat Bassa i Cardener i a la zona de l’avinguda Parlament de Catalunya de Coma-ruga on s’ubica el mercadet setmanal.

També et pot interessar

Comentaris