El 3 de vuit nomena el periodista Ricard Vinyals com a nou director

Ricard Vinyals, vilafranquí de 54 anys, en fa 27 que treballa com a periodista al 3d8.
14/08/2020 - 07:00h

El 3d8 recupera un càrrec que l’últim any havia assumit el conjunt de la redacció

El setmanari El 3 de vuit recupera la figura de director i nomena el periodista Ricard Vinyals en aquest càrrec. Després d’un any en què les funcions de la direcció han recaigut de manera coŀlegiada en el conjunt de la redacció, la capçalera ha decidit durant tot aquest temps repensar l’estructura organitzativa i aposta per situar un històric de la casa al capdavant de l’edició.

Així, Ricard Vinyals agafa el relleu de Ricard Rafecas, que va ser el director d’El 3 de vuit durant 37 anys, fins al maig del 2019. Vinyals, però, assumeix un càrrec directiu renovat, pensat per encarar els reptes de futur.

El nou director no abandona del tot el rol de redactor, de manera que Vinyals continuarà estretament lligat a les cobertures que exigeixi l’actualitat. La seva experiència al Baix Penedès és un actiu que continuarà mantenint en la nova etapa, en què incorpora un rol de representació i de referència del mitjà de cara al conjunt de la societat penedesenca.

Vinyals treballarà braç a braç amb la plantilla de periodistes per reforçar el paper de mitjà de referència del 3d8 tant a l’edició en paper com en la seva finestra digital, on des de la seva estrena fa més d’un any ha experimentat un augment d’audiència ininterromput amb gairebé 30.500 usuaris únics i 100.000 pàgines vistes mensuals.

Experiència i compromís
Ricard Vinyals Torres (Vilafranca del Penedès, 1966) és llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), l’any 1992.

Ja abans de llicenciar-se va començar la seva vinculació amb El 3 de vuit i el 1987 firmava cròniques dels partits d’hoquei patins del CP Vilafranca. De mica en mica també es va implicar en altres tasques de la redacció, on s’incorpora com a redactor a la comarca del Baix Penedès el juny del 1993.

Des d’aleshores i fins l’actualitat ha estat el responsable de la informació periodística en aquesta comarca.

Vinyals també ha coŀlaborat amb altres mitjans de comunicació. Així, per exemple, el 1988 va començar a fer retransmissions esportives d’hoquei patins per a Ràdio Vilafranca, el 1992 va passar a fer la mateixa tasca a l’emissora Antena 3 del Penedès i, també a la dècada dels anys noranta, va exercir de corresponsal territorial de la Cadena Ser-Meridionals amb delegació a Tarragona.

A partir del 2000 i durant 4 anys també va ser corresponsal al Baix Penedès per al diari La Vanguardia i per a l’emissora Catalunya Ràdio (2000-2013).

Més esporàdicament, Ricard Vinyals també ha coŀlaborat en retransmissions castelleres a Penedès TV.

Val a dir, a més, que Ricard Vinyals és autor de dos llibres: ‘L’Espirall’, sobre la història del barri vilafranquí del mateix nom (i que la Generalitat va editar amb motiu d’una col·lecció dels barris socials d’ADIGSA del Departament de Benestar Social el 1995); i ‘L’Enxaneta. Torneig d’hoquei base 25 (1982/2006)’, promogut pel Col·legi Sant Ramon de Penyafort per commemorar els 25 anys del torneig d’hoquei base vilafranquí.

Exjugador d’hoquei patins i exmembre dels Castellers de Vilafranca, així com aficionat a la música i als viatges, Ricard Vinyals també és conegut per haver estat administrador de la festa major de Vilafranca del Penedès l’any 1995.

També et pot interessar

Comentaris