Patrulles ciutadanes a nuclis del Montmell per a evitar les ocupacions

13/08/2020 - 18:00h

L’Ajuntament dona suport a les xarxes de veïns, sempre que no s’arribin a situacions d’enfrontaments o de violència

Al llarg dels últims cinc anys, el Montmell ha patit un augment d’ocupacions d’habitatges, però durant els últims mesos aquest acte ha estat més intens. Els nuclis més afectats de la població són el de Mas Mateu i el Mirador del Penedès, aquest últim aplega el 80% de la població del Montmell. Per aquest motiu, els veïns d’aquests dos municipis han creat una plataforma a través d’un grup de Facebook per a poder estar connectats en cas que hi hagués alguna incidència o moviment sospitós al territori. El grup, que és privat, es va crear fa només un mes, el 12 de juliol, i ja té més de 250 membres.

Des de l’Ajuntament declaren que donen suport a aquesta iniciativa, ja que suposa una xarxa entre els veïns, però recalquen que és important que no hi hagi violència i que el que facin aquells que patrullen sigui avisar els Mossos d’Esquadra com més aviat millor. Els membres de la plataforma, quan veuen alguna possible ocupació, no intervenen directament, sinó que fan guàrdia davant de la casa i truquen a la policia.

L’alcalde del Montmell, Josep Maria Roldán que manté un contacte constant amb la plataforma explica que “hi ha 5 o 6 cotxes que patrullen i es posen d’acord per quan hi ha una incidència poder acudir ràpidament”. A més, declara que “durant l’últim mes s’han pogut evitar 3 ocupacions gràcies a l’avís dels veïns”. Segons l’alcalde, “la gent del municipi està cansada i intranquil·la de l’augment dels delictes al Montmell i és normal que busquin solucions, ja que la policia no sempre pot actuar amb la velocitat desitjada”. El diumenge es presentarà en societat la plataforma perquè més veïns es puguin unir.

També et pot interessar

Comentaris