Territori preveu acabar al 2021 la millora de la C-31 a Cunit

Pla general d’un pas de vianants de la C-31
12/08/2020 - 12:00h

L’obra inclou una rotonda, un carril bici, la creació i l’eixamplament de voreres i la millora dels passos de vianants

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació, per un import de 2 milions d’euros, de les obres per al condicionament de la C-31 al seu pas pel nucli urbà de Cunit, amb una intensitat mitjana diària de prop de 20.200 vehicles. Els treballs abasten un tram de dos quilòmetres i inclouen una nova rotonda, un carril bici, la creació i l’eixamplament de voreres i la millora dels passos de vianants, entre d’altres. L’actuació permetrà millorar la integració urbana de la carretera i afavorir la mobilitat i la seguretat viària en l’entorn, segons Territori. El Departament preveu que les obres comencin abans de final d’any i tinguin un termini d’execució de sis mesos.

Les millores

Els treballs inclouen la creació d’un carril bici bidireccional de dos metres d’amplada, l’ampliació de voreres existents i la creació de nous trams de vorera per a formar en tot el tram un itinerari per a vianants, amb una amplada mínima de dos metres; la creació de nous passos per a vianant i el desplaçament d’alguns passos i millora dels existents. El projecte també preveu reordenar places d’estacionament als passos de vianants per millorar la visibilitat i millores en la protecció dels vianants.

L’actuació a la C-31 també inclourà la construcció d’un parterre elevat a la mitjana del tronc de la C-31, en un tram d’un quilòmetre, per evitar que els vianants travessin la via fora dels passos establerts. A més, es reduirà l’amplada dels carrils de circulació dels vehicles de la calçada central de la C-31, per a pacificar el trànsit, i es construirà una nova rotonda a l’alçada del carrer Montblanc, en substitució de l’actual intersecció en ‘T’. També es renovarà el paviment en el tronc principal de la carretera i calçada lateral dreta.

Les obres també preveuen actuacions per a millorar la canalització del trànsit i la seguretat en la mobilitat en diversos accessos. En aquest sentit, s’anul·laran els accessos dels carrils laterals a la rotonda d’encreuament amb l’avinguda Mediterrani. A més, s’habilitarà una nova entrada i una nova sortida a la plaça Generalitat des de la C-31, en substitució de l’actual, entre d’altres. El projecte de millora està aprovat des del 2017.

Mobilització veïnal

L’Ajuntament i els veïns fa anys que reclamen una solució global a la travessera de la C-31 per millorar-ne la seguretat. El febrer passat més d’un centenar de persones de Cunit i Calafell van tallar la carretera i van denunciar l’elevada accidentalitat de la via, amb una quarantena d’accidents i una vintena d’atropellaments en només el tram de dos anys.

També et pot interessar

Comentaris