Els nuclis de la Bisbal del Penedès tindran un servei de recollida de residus mitjançant el porta a porta

11/08/2020 - 10:22h

L’objectiu de l’Ajuntament és tirar endavant de cara al 2021 un projecte de recollida d’escombraires que tingui en compte els requeriments legals en matèria de reciclatge

L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès implantarà la recollida porta a porta a Can Gordei, l’Esplai, el Priorat de la Bisbal, la Miralba, l’Ortigós i el Papagai l’any 2021. L’actual contracte de “gestió del servei públic de recollida de residus mitjançant modalitat de concessió, per procediment obert”, signat el 2011 amb CESPA, SA. finalitza l’any vinent i, abans de preparar la nova licitació, l’equip de govern ha considerat replantejar el servei de recollida de residus per poder optar a l’opció més adient per al municipi.

Per aquest motiu, el gener de 2020 va aprovar per Junta de govern local un contracte menor per al servei de redacció del projecte de gestió de residus per tal d’avaluar quina és l’opció més adequada per a la Bisbal del Penedès. L’objectiu de l’equip de govern és tirar endavant un projecte que tingui en compte els requeriments legals de l’Agència de Residus de Catalunya, els governs català i espanyol i la Unió Europea i que, alhora, permeti millorar la gestió de residus municipal.

Segons ha explicat l’alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, “pensem que amb la recollida porta a porta millorarem la gestió dels residus als diferents barris del municipi. Cadascú separarà els residus a casa seva i els haurà de deixar a la porta, la qual cosa exigirà el compromís de la ciutadania. Des de l’Ajuntament tirarem endavant una campanya informativa que contribuirà al fet que els veïns puguin adquirir el nou hàbit de gestió domèstica dels residus”. Ferré ha explicat que, després de l’estiu, es faran reunions amb els regidors i regidores i amb les associacions de veïns del municipi. En aquestes reunions, l’empresa que ha realitzat la redacció del projecte i l’equip de govern explicaran l’estudi i les noves propostes de gestió. També s’iniciaran les campanyes informatives adreçades a la població i es resoldran els dubtes que pugui tenir la ciutadania en matèria de recollida selectiva de deixalles.

Paral·lelament a la implementació del nou servei, s’ampliarà i es millorarà el servei del Punt Verd. Està previst que es millori el servei de disposició de poda i de residus vegetals i que es reestructuri el servei de recollida de trastos (voluminosos).

També et pot interessar

Comentaris