Aragonès confirma el desplegament dels serveis territorials al Penedès

26/07/2020 - 15:42h

Els republicans celebren que el vicepresident Aragonès expliciti el compromís del govern i donen suport a una proposta de resolució al Parlament impulsada per la PPVP

Acceleració per fer efectiu el desplegament dels serveis territorials al Penedès. En un article al setmanari El 3 de vuit el vicepresident del govern Pere Aragonès ha anunciat el compromís “ferm” de l’executiu per tirar endavant el desplegament dels serveis territorials de totes les conselleries al Penedès. Per desplegar els serveis territorials necessiten la voluntat de cada conselleria, però amb el compromís del vicepresident Aragonès i la proposta de resolució impulsada per la Plataforma ProVegueria Penedès al Parlament, es fa un pas de gegant per aconseguir-ho.

El Penedès i l’estratègia de reconstrucció

Aragonès defensa el desplegament definitiu dels serveis territorials perquè serveixi per donar resposta als reptes del Penedès i alhora “per empeltar l’estratègia de reconstrucció del país a cada comarca, a cada ciutat i a cada poble”. El vicepresident també remarca que “el Penedès té reptes majúsculs que hem d’afrontar pensant en gran, amb tota l’ambició i amb tot el nostre compromís transformador i inconformista”.

Els reptes del Penedès

Un dels objectius que ha de portar el desplegament, tal com exposa el vicepresident, és per poder donar resposta als reptes que té el Penedès. Aragonès situa com a objectius apostar per sectors productius com la indústria agroalimentària d’excel·lència i per enfortir el sector vitivinícola, alhora per posar en valor tot el patrimoni natural que permet bastir una oferta turística d’alta qualitat. Tots aquests reptes han de confluir per garantir que el Penedès pugui desenvolupar i enfortir una economia productiva i que generi ocupació de qualitat.

Per Pol Pagès, president d’Esquerra Republicana a l’Alt Penedès, el compromís assumit pel vicepresident reforça “l’aposta del país pel Penedès”. Per Pagès “els reptes que tenim com a territori els hem de fer de la mà amb el govern, amb un govern que tingui les idees clares i que sàpiga quins son els reptes del Penedès, i per fer-ho és clau poder tenir els serveis territorials desplegats”. A més pel republicà “apropar les administracions al territori ha de fer possible un millor servei i avançar cap al un bon govern”. Per Pagès “durant la crisi de la pandèmia hem vist com és totalment necessari apropar al més possible l’administració a la ciutadania i per això el desplegament és vital”. Pels republicans ara cal avançar en la concreció del calendari pel desplegament, però esperen que sigui pel proper exercici.

El Penedès ha de ser escoltat

I si el govern amb l’aposta del vicepresident Aragonès pel desplegament és un fet, el Parlament també posa la directa. La Plataforma ProVegueria Penedès ha impulsat una proposta de resolució al Parlament que ha comptat amb el suport d’Esquerra Republicana, JXC, PSC, Cat-ECP i CUP. Lluïsa Llop, diputada penedesenca al Parlament, va insistir que “el Penedès ha de ser escoltat sempre, i fins ara no ha estat així, les institucions del Penedès han fallat i no s’han fet escoltar”. Llop celebra el posicionament del vicepresident Aragonès per desbloquejar el desplegament ja que es tracta d’una reivindicació “clara del territori”. Llop celebra el suport general de la proposta de la PVPP i es mostra optimista que sumant aquesta moció i el posicionament del vicepresident es pugui tirar endavant “d’una vegada” el desplegament.

També et pot interessar

Comentaris