Creu Roja Alt Penedès ha atès 1.642 persones des que es va iniciar la pandèmia

Avatar
25/07/2020 - 16:47h

L’entitat ha destacat un increment considerable de joves voluntaris

La Creu Roja a l’Alt Penedès es va posar en marxa des del dia u de la pandèmia, el 13 de març, atenent les persones més afectades per la Covid-19 de la comarca sota el paraigua de la campanya #CreuRojaRespon.
Des de Creu Roja a l’Alt Penedès s’han atès 1642 persones en 220 actuacions, fins a finals de juny. Una de les primeres feines que es va abordar des de Creu Roja a l’inici de la crisi va ser la de realitzar fins a dues mil trucades telefòniques a persones grans o dependents. A partir de les necessitats d’aquests usuaris, es van dur a terme tasques d’acompanyament o, per exemple, d’anar a fer la compra a tots aquells usuaris que no podien sortir de les respectives llars.

PUBLICITAT

Durant aquest període de 110 dies s’han fet moltes altres tasques d’assistència social d’emergència que van des d’aquestes trucades a persones grans o dependents per a conèixer el seu estat de salut, per si requerien algun tipus d’ajut, etc., fins a donar cobertura a les persones sense sostre o fer repartiment de lots d’aliments o kits infantils.
Destaca la gran aportació del voluntariat més jove de l’entitat i a les noves incorporacions

Buscar alternatives

Des de Creu Roja Alt Penedès es vol destacar la gran aportació del voluntariat més jove de l’entitat. De fet, un dels problemes amb el que es va trobar la Creu Roja a l’inici de la crisi sanitària va ser que una bona part de la seva cartera de voluntaris eren persones grans o amb algun risc per la salut i això va obligar a buscar alternatives.

La solució a la problemàtica la van acabar cobrint la incorporació de 54 noves persones voluntàries, la majoria dones. En total els 78 voluntaris actius durant aquest temps van fer 701 hores d’acció voluntària de resposta.

PUBLICITAT

La crisi més gran

Sobre el futur més immediat i les possibles conseqüències socials i laborals arran de la pandèmia, des de Creu Roja de l’Alt Penedès es té el convenciment que es podrà abordar el repte que s’acosta, amb les millors condicions humanes i econòmiques possibles. Tot i que aquesta ha estat la crisi més gran a la qual s’ha hagut de fer front des de l’entitat, recordem que Creu Roja ha hagut de fer front durant tota la seva història a altres grans reptes com aquest i que l’experiència i proximitat de l’entitat ha tornat a ser molt útil.

Iniciatives solidàries

També volem recordar a la població que la crisi no s’ha acabat i que estan treballant a seguir donant resposta en aquesta nova etapa de recuperació. A dia d’avui, s’han fet donacions per un valor de 4.045 € en diverses iniciatives solidàries a la comarca. I recorden a la població, particulars i empreses, que està activada la possibilitat de fer aportacions econòmiques en la mesura del possible, així com la possibilitat de fer-se soci/sòcia de Creu Roja a l’Alt Penedès.

Precisament hi ha novetats en les deduccions fiscals de les donacions a entitats publicades al BOE del passat 5 de maig on s’han aprovat només mesures de suport de caràcter tributari per fer front a l’impacte econòmic i social de la Covid-19 i amb un increment de les deduccions fiscals en l’IRPF per donacions des de l’1 de gener del 2020 que passa al 80% en el primer tram de 150€.

També et pot interessar

Comentaris