Nou pas per aconseguir el desplegament dels Serveis Territorials a la Vegueria Penedès

Foto: Maria Rosa Ferré
22/07/2020 - 17:45h

JxCat, ERC, En Comú, CUP i PSC entren una proposta de resolució a proposta de la Plataforma Pro Vegueria

Aquest dimarts els grups de Junts x Catalunya, ERC, PSC, En Comú Podem i la CUP entraven al Parlament de Catalunya una proposta de resolució sobre el desplegament dels Serveis Territorials a la Vegueria del Penedès. A la resolució s’insta al Govern de la Generalitat perquè convoqui en el termini màxim d’un mes als alcaldes del Vendrell, Igualada, Vilanova i la Geltrú i Vilafranca del Penedès, i als presidents dels Consells Comarcals de l’Alt Penedès, l’Anoia, del Baix Penedès i el Garraf, per procedir a consensuar la distribució dels diversos departaments entre les quatre capitals, i aprovar un calendari que el faci viable en el mínim temps possible.

El seguiment d’aquestes accions es farà per part dels alcaldes de les quatre capitals comarcals i els presidents dels quatre Consells Comarcals de la Vegueria de manera coordinada amb el Parlament de Catalunya i el Govern de la Generalitat. Aquesta és una demanda sorgida d’una declaració després del Congrés Pro Vegueria Penedès celebrat el febrer d’aquest any on es demanava aquest desplegament urgent després d’haver transcorregut tres anys que la llei estableix per fer-ho.

Des des de llavors la Plataforma ha editat 1200 llibres que recullen el contingut de Congrés i que ha fet arribar a tots els regidors de la Vegueria, així com als consellers del Govern i a cada un dels diputats i
diputades del Parlament de Catalunya. També s’han adreçat per escrit al President i al Vicepresident del Govern de la Generalitat per poder tenir una entrevista conjunta, amb la presència dels alcaldes de les quatre capitals penedesenques i dels presidents dels Consells Comarcals. També van adreçar una petició per escrit a cadascun dels Consellers i Conselleres del Govern per tenir una reunió per videoconferència i conèixer quins son els seus plans per procedir en la major brevetat possible a la descentralització del seus Departaments.

I finalment des de la plataforma s’han posat en contacte amb els representants penedesencs de la CUP Penedès, Federació Regional d’ERC del
Penedès, Junts al Penedès, Partit dels Socialistes de Catalunya, i Penedès en Comú, que van voler signar també la Declaració del Congrés, per tal de preparar una Proposta de resolució al Parlament per impulsar l’acció política i de govern en el desplegament de la Vegueria. Dimarts els 5 grups parlamentaris van presentar en caràcter d’urgència la proposta de resolució al Parlament.

També et pot interessar

Comentaris