El PSC demana que mai més es torni a retallar a la sanitat pública

17/07/2020 - 11:04h

Ho fan a través d’un manifest que vol sumar el màxim consens entre les forces polítiques

El primer secretari del PSC de Vilafranca, Francisco Romero, acompanyat per membres de l’Executiva i del Grup Municipal Socialista, presentava aquesta setmana el manifest que han redactat en defensa de la sanitat pública. La intenció d’aquest document és sumar el màxim de suports de totes les ideologies i partits polítics per poder arribar a l’acord que, governi qui governi, mai més es torni a retallar la sanitat pública.

Romero ha manifestat la necessitat que aquesta demanda quedi formalitzada a la Constitució Espanyola i a l’Estatut d’Autonomia perquè el seu blindatge sigui efectiu. El manifest recorda les principals retallades que ha patit la sanitat, sobretot a partir de l’any 2010. Els socialistes denuncien que “argumentant que eren mesures per racionalitzar la despesa, el que es va anar fent és canviar de model”. En aquest sentit, Romero subratllava el seu objectiu: “Volem una sanitat pública, que és la que garanteix la igualtat entre ciutadans. Aquest és un tema de prioritats, no econòmic, i això ho sabem bé des del municipalisme, per això no retallem en serveis públics, perquè la nostra prioritat és mantenir-los i potenciar-los en els moments que són necessaris”. Romero apuntava també que la crisi de la Covid-19 ha posat de manifest “com els professionals sanitaris estan en precari, com els que estan salvant vides, són els que menys guanyen professionalment, com fa més de 10 anys que no es consoliden els equips de treball i les grans mancances en infraestructures. L’únic beneficiari en tot aquest sistema de retallades que hem estat patint és la sanitat privada”.

El manifest també té una mirada local, on s’apunta que cal revertir els efectes negatius que ha tingut la fusió dels Consorcis Sanitaris de l’Alt Penedès i del Garraf i recuperar els serveis que s’han deixat de donar a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès perquè torni a ser un hospital de referència a la comarca. El manifest estarà disponible en un període de dos mesos per fer-hi propostes i aportacions i sumar-hi el màxim d’adhesions. Un cop tancat aquest procés a finals de setembre, es farà la presentació oficial i es treballarà perquè aquest tema estigui a l’agenda. El manifest es farà extensiu a altres municipis que ja han mostrat el seu interès en sumar-se a la proposta vilafranquina. Finalment, el document es farà arribar a tots els grups parlamentaris, a la Presidència del Govern de la Generalitat i del Govern Espanyol.

Francisco Romero ha agraït a l’Acadèmia Tastavins i als administradors de la més típica que finalment hagin canceŀlat el Vijazz i la festa major: “Ens sap molt greu que no es pugui celebrar el cicle festiu, però malauradament hi ha temes que no controlem. El virus és entre nosaltres i cal la màxima prudència per preveure que no tinguem rebrots, pensant sobretot que aviat ha de començar el cicle escolar i no ens podem permetre fer un pas enrere”.

També et pot interessar

Comentaris