L’hospital de Vilafranca amplia l’horari d’acompanyament dels ingressats

Entrada a urgències de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès. FOTO: Jose Paredes
08/07/2020 - 16:21h

El centre sanitari vilafranquí continua limitant l’accés a bona part de la població però ha relaxat una mica les restriccions

Els hospitals del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf han actualitzat la normativa d’accessos i la presència d’acompanyants als hospitals i han relaxat una mica la normativa d’accés. Així, a partir d’ara, els pacients ingressats (que no tinguin Covid-19) podran estar acompanyats d’una persona de 12.30 a 20.30h.

En el cas de les parteres, podran estar acompanyades 24h sempre i quan es tracti d’una mateixa persona. En cas que vulguin rebre la visita d’altres persones, s’aplicarà la mateixa norma que a la resta de pacients: una persona en l’habitació de 12.30 a 20.30h.

Per a poder accedir a l’hospital, en el moment de l’ingrés es donarà una targeta d’acompanyant a cada pacient. En el cas dels ingressos no programats (urgències i parts), si no hi ha acompanyant en el moment de l’ingrés, es farà arribar la targeta i es comunicarà a Informació i a Admissions. Quan s’hagi informat al familiar de l’ingrés, se li comunicarà que pot passar a buscar la targeta d’acompanyant per recepció i se li informarà de l’horari d’accés com a acompanyant.    

Les persones acompanyants hauran de portar la targeta que els acredita en un lloc visible.

Organització per àrees:

  • Hospitalització: no es permetrà la presència de persones que no portin la targeta d’acompanyant.
  • Sociosanitari: s’aplicarà el mateix criteri d’un sol acompanyant per pacient que caldrà registrar. Per les visites regulades en exteriors de fins a tres persones, només es permetrà l’entrada de l’acompanyant que anirà a recollir el pacient per a que es trobin a l’exterior.
  • Residència: no es troba afectada per aquests canvis, ja que té una regulació diferent.
  • Consultes Externes o proves: no es permetrà  l’accés d’acompanyants a l’interior de l’Hospital, amb excepció de pacients amb dependència o menors d’edat. S’habilitaran espais d’espera a l’exterior de l’edifici i podran utilitzar els serveis de la sala d’espera d’urgències en cas necessari (beguda i lavabos).
  • Pacients quirúrgics: podran ser acompanyats per un familiar a quiròfan, que anirà identificat amb l’enganxina corresponent, se’ls indicarà que no s’acumulin a la sala d’espera i que se’ls trucarà per rebre tota la informació quan acabi la intervenció.
  • Urgències: segueix restringit l’accés d’acompanyants a l’interior del servei, llevat de casos excepcionals, pacients dependents, menors d’edat i situacions especials. Per tal d’assegurar un aforament adequat, a la sala d’espera només es permetrà la presència d’un sol acompanyant que anirà identificat, junt amb el pacient, amb l’enganxina d’acompanyant que li donaran a la recepció d’urgències i  al triatge.

També et pot interessar

Comentaris