Les sales d’estudi de Vilafranca reobren per atendre al període d’exàmens de final de curs

22/06/2020 - 11:02h

Caldrà portar la mascareta de casa i seguir les pautes d’higiene i distància indicades a la sala

Les dues sales d’estudi municipals, la Casa Amiguet i l’ESCAVI, tornen a oferir el servei d’estudi lliure a partir d’avui dilluns, 22 de juny i fins al 10 de juliol, coincidint amb la finalització de les proves d’accés a la universitat PAU (selectivitat).

Tot i les restriccions i les mesures preventives, les dues sales oferiran el servei d’atenció horària ampliada, de dilluns a diumenge, matins de les 9 a les 14h i les tardes de les 16 a les 22h. Excepte el dimecres 24 de juny, que romandran tancades perquè és un dia festiu.

L’aforament de les sales per ajustar-se a la nova normativa de distanciament social s’ha hagut de reduir. La Casa Amiguet disposarà d’un aforament de 41 persones i l’ESCAVI de 29 persones, en total  70 places. Habitualment són els i les joves estudiants, principalment d’estudis postobligatoris (batxillerat, formació professional i estudis universitaris), qui fan ús d’aquestes sales.

Per tal de garantir la màxima seguretat de les persones usuàries, a banda de la redistribució dels espais individuals d’estudi, s’extremen les mesures preventives de desinfecció a l’accés de les dues sales. Els i les estudiants abans d’accedir al seu lloc d’estudi hauran de passar pel punt de desinfecció ubicat a l’entrada de l’equipament i seguir les indicacions del personal, que els acompanyaran en aquest procés nou per a tothom. Aquests punts de desinfecció preventiva inclouen catifes amb esprai desinfectant per a les sabates i un punt de desinfecció de les mans amb gel hidroalcohòlic.

També es reforçarà el servei de neteja diària habitual de les dues sales amb un servei extra de neteja al migdia i es reforçarà especialment la neteja dels lavabos. També cada cop que hi hagi un canvi de persona en un lloc d’estudi, abans que aquest lloc torni a ser ocupat per una altra persona, es netejarà la taula i la cadira amb una solució hidroalcohòlica.

El cap tècnic de Joventut, Ruben Calvo,explica que “volem que les sales d’estudi continuïn sent un servei útil i necessari entre els i les joves estudiants de la vila per afrontar el final de curs. És per això que també demanem a les persones usuàries que segueixin en tot moment les informacions de la cartelleria de les sales i les indicacions del seu personal, per tal de fer de les sales uns espais socials d’estudi adients, i que mirin d’evitar aglomeracions en les zones d’accés respectant en tot noment les distàncies mínimes obligatòries”.

Per la seva banda, elregidor de Joventut, Miquel Medialdea, es mostrava convençut que tot i els nous condicionats, “els i les joves estudiants sabran fer un ús amb responsabilitat d’aquest servei perquè continuïn sent espais segurs, tranquils i afavoridors de l’estudi. S’han valorat opcions per controlar l’accés mitjançant un sistema de reserves, però la seva implantació requeria més temps i hem preferit prioritzar l’obertura del servei per atendre el més aviat possible les necessitats dels estudiants”.

A banda del servei principal d’estudi lliure, les persones usuàries podran continuar fent ús dels punts de connexió a Internet, els quals s’han limitat també al compliment de les distàncies de seguretat i la seva desinfecció després de cada ús per part del personal d’atenció de les sales. A la Casa Amiguet hi haurà 2 punts d’accés a Internet i a l’ESCAVI 1 altre punt.

Finalment, a les persones usuàries se’ls demanarà que portin mascareta i que segueixin les pautes d’higiene i distància personal que es requereixen.

Un cop finalitzi aquesta ampliació horària de finals de curs, les sales d’estudi romandran tancades fins a l’inici del pròxim curs escolar 2020-2021.

També et pot interessar

Comentaris