Tot Catalunya passarà a partir d’aquesta mitjanit a la fase 3

La restricció de mobilitat municipal durant els caps de setmana continuarà vigent més dies del previst
17/06/2020 - 16:44h

Una de les novetats més destacades és que es permetrà la mobilitat a tot el territori català i, per tant, també entre l’Alt i el Baix Penedès

El Ministeri de Sanitat ha donat el vistiplau a que les regions de Barcelona ciutat, les regions metropolitanes nord i sud, i la de Lleida, passin a la fase 3 a partir d’aquest dijous, tal com havia demanat la Generalitat, segons ha avançat Catalunya Informació i han confirmat a l’ACN fonts de Salut.

ministre Salvador Illa ha acceptat aquesta proposta durant una reunió bilateral amb la consellera Alba Vergés on també hi han participat tècnics. Així, a partir d’aquest dijous tot Catalunya estarà en fase 3, que ja pot gestionar directament la Generalitat.

Fonts de Salut han explicat a l’ACN que està previst diverses reunions per aquest dijous al matí per decidir quan tot Catalunya passa a la nova normalitat.La mateixa portaveu del Govern, Meritxell Budó, ja va anunciar aquest dimarts que, un cop tot Catalunya estigui en fase 3, l’executiu establirà una regulació pròpia immediatament després per entrar en una “nova etapa” entre dijous i divendres.

A més, des d’aquest dijous l’àrea de Barcelona i Lleida recuperen la mobilitat amb les unitats territorials de Catalunya que ja estan en fase 3. Així doncs, ja no hi haurà fronteres entre els territoris catalans i, en el cas del Penedès, per tant, hi haurà lliure circulació entre una comarca i una altra.

El pas a fase 3 de l’àrea de Barcelona i Lleida es farà efectiu un cop es publiqui al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

També et pot interessar

Comentaris