“Encara hi ha més d’un pam de fang per treure i netejar a la planta baixa de la finca”

Josep Rovira va perdre 130 ovelles el 10 de juny d’ara fa 20 anys.
Avatar
10/06/2020 - 16:00h

Testimoni del carnisser Josep Rovira sobre com va patir els efectes de la inundació del Vendrell ara fa 20 anys

Josep Rovira, propietari de la carnisseria Rovira del Vendrell, ha explicat al 3d8 que té un molt mal record de les inundacions d’aquell 10 de juny d’ara fa 20 anys, una catàstrofe que no s’havia viscut mai abans.

Tot just va coincidir que era el seu aniversari i es disposava a començar la jornada, a les cinc del matí, quan feia poc menys de dues hores de l’inici dels forts aiguats. Es dirigia cap al Mercat Municipal i, abans d’arribar-hi, ja no va poder avançar més amb el cotxe i no va tenir més remei que fer un canvi de direcció i apropar-se a la seva finca.

Quan va arribar-hi, va observar que estava tot inundat i allà es va adonar que els danys eren molt greus. Rovira destaca que es van ofegar 130 ovelles del remat. La finca va quedar totalment destrossada, estava tota sembrada d’ordi a punt de segar (tocava fer-ho aquell mateix mes de juny) i es va perdre tota la collita.

També tenien dos pous d’aigua que van quedar tapats no només d’aigua, sinó també d’altres materials que havia arrossegat la riuada i, en l’actualitat, després de vint anys més tard, encara estan plens de runa. “Encara hi ha més d’un pam de fang per treure i netejar a la planta baixa de la finca’’, afegeix Rovira.

En aquell moment, Rovira disposava de dos pastors que guardaven les ovelles (en aquella època tenien un ramat d’uns 500 caps) i no va tenir cap altra opció que deixar-les en unes granges a Santa Oliva, a la finca d’un conegut.

S’hi van estar un mes, mentre s’intentava tornar a la normalitat.

Per tirar endavant el negoci, Josep Rovira va haver de fer una inversió considerable. Explica que per part de les administracions només van rebre alguna petita ajuda, però ‘‘per tots els danys que van provocar els aiguats, no va ser un suport suficient’’.

PUBLICITAT

El propietari de la carnisseria Rovira destaca que sí que van rebre ajuda per part del Mercat Municipal del Vendrell, i assegura que la parada que tenien al mercat també es va veure afectada: “Tot i que el Mercat també es va inundar, hi va haver molta cooperació’’, diu.

També et pot interessar

Comentaris