“Vam trigar dos mesos a poder tornar a obrir”

10/06/2020 - 13:00h

Testimoni del vendrellenc Joan Ambrona Saurina de com va viure els efectes de la inundació del Vendrell ara fa 20 anys

“El que recordo dels aiguats que va patir el Vendrell el juny de l’any 2000 és terrible. Nosaltres tenim l’òptica (Centre Òptic Vendrell) al carrer Dr.Robert, i quan vam arribar-hi aquell matí, després de tota una nit de fortes pluges i del desbordament del torrent del Lluch, la imatge va ser devastadora.

Tot el carrer estava enfangat, amb cotxes un damunt de l’altre. Els comerços estaven tots inundats i la nostra òptica, un dels més afectats perquè era a la cantonada del Dr. Robert i Otó Ferrer, estava totalment desfeta.

Les persianes i els vidres estaven trencats, i tot el soterrani ple d’aigua i fang. La feina d’anys perduda en una nit, perquè no es va poder aprofitar res i vam haver de començar de nou.

De fet, vam trigar dos mesos a poder tornar a obrir, després de dies molt llargs de feina, neteja i extracció de runa. La resta del comerç de la zona també va sortir perjudicat, amb unes imatges dantesques que sempre recordarem.

El més positiu, dintre la desgràcia, va ser que tots els danys van ser materials, ja que tot va succeir de matinada. Si l’aiguat hagués passat de dia, potser hauríem lamentat danys personals, ja que zones freqüentades per persones, com baixos i aparcaments, van acabar totalment inundades.

Tots els veïns del Vendrell recordarem aquests fets, i especialment nosaltres. En el meu cas, encara tinc gravada la imatge del carrer i del nostre comerç. Desitjo que es faci el manteniment del torrent del Lluch, causa principal dels fets ocorreguts fa vint anys, perquè no torni a passar.”

També et pot interessar

Comentaris