Càritas de Vilafranca tanca el servei de recollida de roba usada

Imatge d’arxiu del servei de roba usada de Càritas
Avatar
26/05/2020 - 17:00h

L’entitat vilafranquina no veu possible tractar la roba adequadament per oferir-la als seus usuaris sense risc de contagi de la Covid-19

Càritas Interparroquial de Vilafranca ha anunciat aquesta setmana que tanca el magatzem de roba usada ubicat al carrer Santa Digna com a mesura de prevenció davant la Covid-19.

Atès l’abast de la pandèmia i les mesures de prevenció que cal mantenir en aquest moment, l’entitat deixa de recollir roba usada perquè no els és possible “realitzar els tractaments i el manipulat que requereix la roba usada abans de tornar-la a posar a disposició d’altres amb la garantia que no existeixi cap mena de risc”, segons diuen. A més, el gruix més important de les persones voluntàries que gestionaven el servei, són població d’alt risc.

L’entitat ha fet un agraïment a la generositat de molts ciutadans que fins a data d’avui havien fet la seva aportació a Càritas en forma de roba usada i asseguren que “aquesta decisió no suposarà un perjudici per a les persones”, ja que es continuarà ajudant tothom que ho necessiti amb altres recursos de què ja disposen.

PUBLICITAT

En aquest sentit, l’entitat recorda a la ciutadania que pot donar un ús social a la roba que no utilitza deixant-la en un contenidor de color taronja de l’entitat Roba Amiga, amb qui Càritas treballa en xarxa. Les diferents empreses d’inserció i d’economia social que conformen la cooperativa Roba Amiga sí que poden assumir el manipulat d’aquesta roba amb les condicions necessàries, alhora que generen places d’inserció i ocupació i coŀlaboren amb la sostenibilitat i el medi ambient.

També et pot interessar

Comentaris