L’Ajuntament reparteix material escolar a 271 llars de Vilafranca amb necessitats educatives

15/05/2020 - 21:00h

L’acció està finançada a través del programa d’ajuts a l’escolarització

L’Ajuntament de Vilafranca ha fet una tramesa de material escolar en 271 llars de la vila amb necessitats educatives. Es tracta d’un material que les famílies ja han pagat i, en la majoria de casos, havia estat finançat gràcies al programa d’ajuts a l’escolarització que ofereix l’Ajuntament. La distribució d’aquest material, que s’havia quedat a cada centre educatiu des del tancament dels centres arran de l’estat d’alarma per la COVID-19, s’ha fet des de l’Ajuntament en coordinació amb la inspecció educativa i les direccions d’escoles i instituts.

La regidora d’Educació, Xell Montserrat, ha destacat i agraït la col·laboració dels equips directius dels centres que han preparat lots individualitzats de material, a la inspecció educativa així com també que la Direcció Territorial dels Serveis Educatius de Barcelona Comarques el fet que hagi autoritzat expressament a l’Ajuntament de Vilafranca a “poder accedir als centres i que l’Ajuntament pugui fer un repartiment individualitzat a les cases dels alumnes amb una determinada edat o un entorn familiar concret puguin continuar amb l’aprenentatge i amb el vincle entre l’alumne i el centre educatiu”.

D’aquests 271 lots de material que s’han distribuït de manera individual al domicili de cadascun dels alumnes, 238 corresponen als diferents nivells de primària i 33 als de secundària. En el cas de primària es tracta de material didàctic que es considera bàsic per poder dur a terme algunes de les tasques que es proposen des dels centres (llapis, fulls de paper, llibretes, plastilina, colors, tisores, etc…) i en alguns casos que s’ha considerat oportú, també s’inclou algun quadernet de treball i/o llibres de lectura.  En el cas de la secundària es tracta d’equipament informàtic.

Aquesta acció s’emmarca en una de les línies estratègiques de l’Ajuntament de Vilafranca en l’àmbit educatiu, que és garantir l’equitat i la qualitat de l’educació.

També et pot interessar

Comentaris