Manifest del Consell d’Alcaldes del Baix Penedès per reclamar més inversions a la Generalitat

Els alcaldes del Baix Penedès en la sessió del consell celebrada de manera telemàtica. (Fotografia: CCBP)
13/05/2020 - 21:00h

Els dirigents polítics de la comarca creuen que arran de la crisi del Covid-19 encara ha de millorar més la dotació pressupostària al territori

El Consell d’Alcaldes del Baix Penedès s’ha reunit aquest dimarts de manera extraordinària per analitzar la situació actual i l’afectació que està tenint la crisi sanitària que ha derivat en crisi socioeconòmica a la comarca.

Els alcaldes constaten que s’ha agreujat una situació que ja era poc favorable fa uns mesos. Per això es va crear la Taula pel Baix Penedès des de la qual es va fer públic el greuge continuat que, segons els mateixos dirigents polítics, pateix el conjunt del Baix Penedès.

Tot plegat es tradueix en aspectes com una sostinguda baixa inversió per part de les administracions superiors, amb una distorsió entre la necessitat real i el nombre d’efectius  pel que fa a mossos, agents rurals, bombers i mestres, entre d’altres col·lectius.

La Taula pel Baix Penedès es va reunir novament dijous passat, segons ha trascendit aquest dimecres, per analitzar l’afectació de la greu crisi sanitària i socioeconòmica provocada pel coronavirus de la Covid-19 i com està afectant a la comarca.

La primera actuació de la Taula pel Baix Penedès ja va ser per denunciar i presentar esmenes molt concretes als pressupostos del 2020 de la Generalitat de Catalunya, on la comarca del Baix Penedès rep “una quantia insignificant” envers les necessitats reals que té. Eren esmenes a diferents departaments de la Generalitat, però es demanaven millores i atenció a quatre accions ben concretes. Totes van ser desestimades al ple del Parlament que va aprovar els pressupostos per a aquest any 2020.

Durant aquesta darrera reunió del Consell d’Alcaldes, un òrgan del Consell Comarcal del Baix Penedès (CCBP), es va redactar i aprovar un manifest per ser aprovat per tots els plens municipals de la comarca i pel Consell d’Alcaldes del Consell Comarcal del Baix Penedès.

Principalment, al manifest es demana, després de l’aprovació del Pressupost 2020 de la Generalitat de Catalunya i de la anunciada pròxima revisió pel govern de la Generalitat arran dels efectes del Covid-19 al país, que s’inclogui en l’esmentada revisió, de manera prioritària, quatre punts bàsics per a la recuperació de la comarca.

Els quatre punts reclamats

En concret, el Consell d’Alcaldes del Baix Penedès reclama:

-Les inversions necessàries per millorar la sanitat a la comarca. Destacant les actuacions pendents a l’Hospital del Vendrell d’ampliació del servei d’Urgències, consultes externes, hospital de dia, llits d’hospitalització, de pal·liatius i de llarga estada i aparcament.

-Dotar a la comarca d’un pla específic amb els recursos econòmics per a la recuperació socioeconòmica del Baix Penedès que prioritzi el foment de l’ocupació en tots els municipis.

-La necessitat d’incrementar els recursos personals i econòmics per a les àrees d’atenció a les persones en risc de vulnerabilitat.

-La bonificació al 100% dels peatges habituals (anar i tornar en 24h) a l’autopista C-32 en els trams que connecten la comarca amb altres punts com són les entrades a la mateixa autopista i el peatge de Cubelles. 

Finalment també es demana que s’atenguin el conjunt de propostes  plantejades el passat mes de gener a la Taula del Baix Penedès en els sectors de la mobilitat, política industrial, sostenibilitat, medi natural, etc. Aquest manifest signat per tots els alcaldes es farà arribar a la Generalitat de Catalunya i als membres de la Taula pel Baix Penedès.

Tant el president del CCBP, Joan Sans, com el vicepresident Jaume Casañas valoren satisfactòriament els acords assolits pels alcaldes i han subratllat la importància de la Taula del Baix Penedès com l’espai de trobada, consens i unió per sumar esforços per impulsar el Baix Penedès.

A més, Joan Sans també recalcar la importància de la unitat d’acció de tots els partits del territori per exigir a la Generalitat un pla de xoc per a la comarca del Baix Penedès.

Llegeix el manifest del Consell d’Alcaldes del Baix Penedès clicant aquí.

També et pot interessar

Comentaris