El comerç i les terrasses del Baix Penedès avancen cap a una nova normalitat

Terrasses ocupades parcialment al centre del Vendrell aquest dilluns al matí. (Fotografia: CIT El Vendrell)
11/05/2020 - 13:29h

Els establiments ja poden obrir en el marc de les mesures de la fase 1 de la desescalada pel coronavirus, excepte en el cas de Cunit

La comarca del Baix Penedès ha entrat aquest dilluns en la fase 1 del pla de desescalada pel coronavirus, excepte el municipi de Cunit, que pertany a l’àrea sanitària Metropolitana Sud de Barcelona -encara situada a la fase 0-, i ho ha fet amb una afectació diversa segons el tipus de negoci.

Així, mentre que el sector comercial ha obert portes majoritàriament, la incidència en la reobertura de negocis del sector de la restauració després del dur confinament d’un parell de mesos ha estat menor. Això pot estar motivat pel fet que a partir d’aquest dilluns només es pot gaudir de les terrasses d’aquests establiments, i en cap cas l’espai interior de bars i restaurants.

Segons fonts del sector, aquesta última circumstància fa que la viabilitat econòmica d’un restaurant sigui encara justa per obrir portes més enllà dels que ja la setmana passada obrissin parcialment per fer menjars per emportar.

El Vendrell

Pel que fa a l’afectació de l’entrada a la fase 1 de la desescalada a la capital del Baix Penedès, el president del Centre d’Iniciatives i Turisme (CIT) del Vendrell, Salvador Rodríguez, apunta que aquest dilluns al matí han obert portes aproximadament un 90% dels establiments comercials, mentre que ho han fet el 80% dels bars amb terrassa. En canvi, els que no tenen terrassa romanen tancats.

En aquest sentit, val a dir que l’Ajuntament del Vendrell estudiarà la possibilitat d’acceptar l’ampliació puntual de terrasses o també la instal·lació d’aquests elements en bars que no en tinguessin abans de la crisi pel Covid-19. Els responsables dels negocis ho hauran de sol·licitar mitjançant una instància a l’administració local.

Calafell

I pel que fa al municipi de Calafell, l’altre municipi turístic del Baix Penedès que aquest dilluns entra a la fase 1 de la desescalada, el president del Gremi d’Hostaleria del Baix Penedès i propietari de dos negocis del sector de la restauració al municipi i d’una cockteleria, Eduard Álvarez, explica que “s’ha notat les ganes de la gent de sortir” i que hi ha aproximadament un 50% de bars que han reobert a la zona de la platja.

Amb tot, Álvarez també apunta que els restaurants sense terrassa i fins i tot algun amb terrassa continuen tancats.

Recordem que l’Ajuntament de Calafell ha decidit autoritzar l’ampliació gratuïta de terrasses en aquells bars amb prou espai disponible perquè això sigui possible, també podran instal·lar terrasses aquells negocis que no en tinguin i fins i tot comerços fora del sector de la restauració podran exhibir productes a l’exterior, sempre que l’espai disponible garanteixi l’aplicació de les mesures de seguretat contra el coronavirus SARS-Cov-2. Es pot trobar tota la informació en aquest enllaç.

També et pot interessar

Comentaris